Allemagne: Douze points


Fire kampe, 12 point. Det var udkommet for de tyske mandskaber efter anden runde af årets Champions League. Mest overbevisende var de forsvarende CL-mestre fra FC Bayern München, der i 80 minutter trak Manchester City rundt ved næsen og endte med at vinde 3-1 på Etihad Stadium. Altså det samme sted, hvor City i forrige uge lammetævede bysbørnene fra United. Men onsdag aften var der en nærmest skræmmende klasseforskel på de to hold, for Bayern gjorde præcist hvad der passede dem. Måske var det en form for ærefrygt hos City-spillerne, men at man lader sig nedsable som det var tilfældet, er stadig svært at forklare.

Ganske vist har City også den engelske landsholdskeeper Joe Hart mellem stængerne, men hans præstation var blot mere ammunition til de kritikere, der i årevis har stukket til den manglende engelske kvalitet af målmænd. Han kommer for sent ned til Ribérys langskud til 0-1 og dækker ikke det korte hjørne, da Robben scorer til 0-3.

”Joe Hart er den bedste engelske målmand – men han er stadig en engelsk målmand,” som tv-stationen ZDF’s kommentator tørt konstaterede.


City er i Champions League for tredje gang, men lader stadig til at have svært ved at matche Europas øvrige storklubber, når det gælder. Men modsat de foregående sæsoner kan man denne gang klare sig med mindre for at nå knock-out-kampene, da de to øvrige modstandere i Gruppe D, CSKA Moskva og Viktoria Plzen, ikke virker som reelle trusler.

Heller ikke sidste sæsons finalister fra Dortmund overlod noget til tilfældighederne, da de hjemme foran Die Gelbe Wand slog Marseille med 3-0. Som i Manchester var det en ensidig affære, hvor tyskerne skulle revanchere sig for en dårlig premiere i Napoli, der som bekendt kostede karantæner til såvel målmand Weidenfeller som træner Klopp.

Sidstnævnte var forvist til VIP-logen, så ”der var noget roligere på sidelinjen end ellers”, som midtbanestrategen Nuri Sahin sagde efter kampen.

Mest bemærkelsesværdigt var hverken at eksprestoget Marco Reus huserede i vanlig stil eller at Robert Lewandowski scorede to gange – men derimod at BVB gav CL-debut til en ny højreback, den blot 21-årige Eric Durm, der snart kan vise sig at være det næste stjerneskud fra Bundesligaklubbernes talentfabrikker. Durm ligner allerede nu en Philipp Lahm 2.0; en angrebsback med høj spilforståelse, der kan få sit gennembrud i denne sæson.

Og apropos unge stjerner, så var De Kongeblå fra Schalke 04 tirsdag på besøg hos FC Basel, der i første runde havde chokeret selveste Chelsea på Stamford Bridge. En præstation de imidlertid ikke kunne følge op å hjemmebane mod Schalke. Ruhr-holdet blev i forrige weekend nedsablet med 0-4 hjemme af FC Bayern – og smed i sidste BL-runde en 3-1-føring mod Hoffenheim. Men i Champion League kører det helt fint – især fordi man har Julian Draxler, hvis enlige scoring sikrede Schalke de tre point. Hvor 20-årige(!) Draxler allerede nu er Der Spielmacher, var det i grunden mere interessant at se Max Meyer (der fyldte 18 for 14 dage siden) spille endnu en solid kamp på midtbanen. En kreativ midtbane, der i øvrigt også kan få deltagelse af en anden teenager, 18-årige Leon Goretzka, der af sin gamle Bochum-træner Peter Neururer er kaldt ” ”Århundredets Talent”.


Hvilket af ”Schalkes To Ansigter”, der er det rigtige, finder vi i virkeligheden først ud af om et par uger, når de tørner sammen med Chelsea.

Endelig sørgede Bayer Leverkusen for Fuldt Hus til tyskerne, da de hjemme slog CL-debutanterne fra Real Sociedad. I Bundesligaen spiller Sami Hyypiäs mandskab besnærende angrebsfodbold og har derigennem opnået den bedste sæsonstart i klubbens historie. Men det holdt hårdt mod baskerne, der først blev slået på en overtidsscoring af Jens Hegeler – der i parentes bemærket var blevet indskiftet fem minutter forinden. Og som må være bevist på, at tyskerne skam ikke altid følger ordrer. For i et interview efter kampen indrømmede han, at anfører Simon Rolfes havde beordret ham til at slå et indlæg, i stedet for at skyde på mål…

Med fuldt udbytte scorede tyskerne ikke bare mange point til Koefficientlisten, men understregede også at Bundesligaen kvalitetsmæssigt er den eneste, der kan gøre Premier League rangen stridig. Præcis hvor tæt bliver vi klogere på om et par uger, når programmet byder på ”Ruhr vs. London”: Borussia Dortmund møder Arsenal og Schalke 04 Chelsea.

Klik her for at spille på Champions League