NBA: Fem grunde til at San Antonio Spurs kan slå Miami Heat


Det er tid til finalerne i NBA, og selvom Miami Heat er storfavorit til at forsvare sin titel, så skal man ikke undervurdere truslen fra San Antonio Spurs.

Den første kamp i bedst-af-syv-serien løber af stablen natten til fredag klokken 3 dansk tid. The Beasts from the East har i skrivende stund odds 1.43 på at vinde serien, mens rivalerne fra Western Conference er sat til 2.82. Heat har odds 1.40 på at udnytte hjemmebanefordelen og tage første stik, mens Spurs har odds 3.00 eller 1.94 på handicap +5.

Men San Antonio bliver ikke nogen lille mundfuld for favoritterne, hvilket holdet viste, da man slog Memphis, og det tegner til at blive en tættere kamp, end man ville have forudset for tre måneder siden.

Her får I fem grunde til, at Spurs kan ende med at vinde det prestigefyldte trofæ:
 

5. San Antonio har en bedre supertrio

Trioen Tony Parker, Tim Duncan og … Kawhi Leonard (ikke Manu Ginobili) har været mere effektiv end LeBron James, Dwyane Wade og Chris Bosh. De to sidstnævnte spillere er alt for ofte faldet ud af kampene, og Spurs har generelt en bredere trup end Miami.
 

4. Alle andre end LeBron

Heat ville have været færdige for længe siden, hvis ikke det havde været for James' formidable spil. Han bar holdet på sine skuldre mod Pacers, der var så tæt på at levere overraskelsen. San Antonio Spurs har store spillere og kan forsvare feltet. De vil på trods af en vis mangel på atletiske evner straffe Miami på en måde, som Indiana ikke var i stand til, og LBJ's holdkammerater vil blive tvunget til også at træde ind på scenen.
 

3. Klar og udhvilede

Spurs har haft 10 dages hvile, hvilket har givet alle mulighed for at blive klar og indstille sig på modstanderen. Det vil ikke helt udligne aldersforskellen, men det hjælper en hel del.
 

2. TP-effekten

Tony Parker er den bedste pointguard i NBA. Han vil sandsynligvis ramme et gennemsnit på 20 point og syv assist per kamp i finaleserien, og folk overalt på kloden vil endelig begribe, hvor god han er.
 

1. Undervurderet defensiv

I disse playoffs har Spurs kun tilladt deres modstandere at lave over 93 point ved to lejligheder (begge gange mod Golden State). Alle taler om, at Spurs er et stort offensivt mandskab, men de kan bestemt også forsvare sig godt, hvilket bør sikre, at vi ender under pointgrænsen på 189 i første kamp til odds 1.91.


For nu at gøre det lidt fair får I her én årsag til, at Heat vil vinde:
 

1. LeBron James

Men hvis ikke han får noget mere hjælp, så kan han ende med at skulle lave 30 point i gennemsnit for at sikre Miami sin anden NBA-titel i træk. Tror du, han gør det i nat, så får du odds 1.85.
 

Mit bud på resultatet af finaleserien: Miami vinder 4-3 til odds 3.80

Dagens bedste tip: Sats på under 182 point i kampen mellem Miami og San Antonio til 2.85