NBA-finale: Det er nu eller aldrig for Heat


Bliver det knald eller fald for favoritten Miami Heat natten til onsdag dansk tid?

Hjemmeholdet er bagud 2-3 i NBA-finaleserien mod San Antonio Spurs og skal dermed vinde to kampe i træk for at genvinde sin titel. Det er en stor opgave - selv med hjemmebanefordelen in mente.

Siden 1985, da finaleserien skiftede til et 2-3-2-format, er der kun tre hold, der er kommet tilbage og har vundet trofæet med to sejre på eget halgulv.

Og selvom intet hold har haft et talent på størrelse med LeBron James til rådighed, så har Heat været ekstremt ustabil efter den regulære sæson.

I sine seneste 12 opgør, der går tilbage til Eastern Conference-semifinalerne, har Miami ikke vundet to kampe i træk. Hjemmeholdet har odds 1.32 på at få en syvende og afgørende kamp, men San Antonio har to chancer for at sikre sig det prestigefyldte NBA-trofæ. Spurs, der kommer med en 114-104-sejr i bagagen fra i søndags, har odds 3.47 på at slå til i første hug og odds 1.91 på pointhandicap +7.

Og hvis det lykkes for dem, så kan det være på grund af en af de største træner-genistreger gennem tiderne, efter at Gregg Popovich valgte, at starte inde med Manu Ginobili for første gang i sæsonen i Kamp 5. Argentineren betalte tilbage med 24 point og 10 rebounds, og endnu en stor præstation vil sikkert skubbe opgøret op over pointgrænsen på 190 til odds 1.91.

Heat har to gabende huller på banen, når Mario Chalmers og Chris Anderson ikke præsterer, men hjemmeholdet har to store fordele: James og mestermentaliteten.

Ligaens MVP (vigtigste spiller) har stadig til gode at levere en episk præstation i finaleserien, og det bliver ham, der skal tage skylden, hvis holdet taber. Hjemme i Florida er det nu eller aldrig. Miami har odds 1.78 på at genvinde titlen, mens Spurs' odds er 2.05. På trods af op- og nedturene tyder alt på, at vi får en altafgørende vinderen-tager-det-hele-kamp natten til fredag.
 

Spilforslag:
Sats på, at Miami med pointhandicap -7 slår San Antonio til 1.91

Klik her for at spille på Kamp 6 mellem Heat og Spurs hos Unibet