NBA: Mavericks muler LA Lakers


Presset vokser på Los Angeles Lakers efter bare to sejre i de seneste seks kampe, og efter at holdet er røget ud af playoffzonen i Western Conference. Lakers ligger i skrivende stund klemt inde mellem Utah ovenover og Dallas nedenunder.

Mavericks kan øge trykket på rivalerne, hvis gæsterne kan vinde i LA natten til onsdag dansk tid. Med fire sejre ud af de seneste fem kampe ser Dallas-holdet ud til at have ramt formen lige i rette tid til at kunne drille Lakers.

Dirk Nowitzkis comeback har været absolut essentielt, og tyskeren har været sensationelt god siden All Star-pausen. At dømme ud fra den måde han overtog styringen på i slutningen af kampen mod Chicago søndag, så har vi fået den gamle Nowitzki tilbage.

Lakers tog ganske vist sejren i deres seneste kamp mod Sacramento, men Steve Nash pådrog sig en skade, der gør ham tvivlsom til nattens kamp. Kobe Bryant er fortsat småskadet, men han er tvunget til at bære sit ustabile mandskab på skuldrene. Det er en svær periode for Lakers, der ud over Dallas skal møde Grizzlies og bysbørnene Clippers i de kommende kampe.

Holdet skal forbedre defensiven i forhold til de seneste kampe. Endnu en sjusket Lakers-præstation kan føre til, at kampen går over pointgrænsen på 206,5, men med tanke på, at Mavericks ligner det klart mest sultne hold, bør du satse på udeholdet på handicap +3 til 1.91.

Det er et nyt navn i toppen af listen over bedste stimer i NBA, efter at New York Knicks har vundet otte kampe i træk. Det blegner dog alligevel lidt i sammenligning med deres værter natten til onsdag, Miami Heat, der er 29-1 i de seneste 30 kampe og har den voldsomme hjemmebanestatistik 32-3.

De forsvarende mestre, der allerede har sat sig på toppen af East, har -7,5 på handicap til 1.88, men eftersom der ikke rigtig er det store at spille for, kan man godt regne med, at Miami-træner Erik Spoelstra udnytter muligheden for at spare nogle af sine stjernenavne i løbet af de sidste uger af den regulære sæson.

Det var i hvert fald, hvad han gjorde i søndags, men selv uden LeBron James og Dwayne Wade besejrede Heat San Antonio. Den slags trænerbeslutninger vil dog sandsynligvis kaste et par uventede resultater af sig de kommende uger, og Knicks afventer i spænding værternes startopstilling.
 

Spilforslag: Sats på, at Dallas med +3 i handicap slår LA Lakers til odds 1.91

Følg Mark Woods' daglige NBA-spilforslag her