NBA: Optakt og spilforslag til nattens kampe


Alles øjne vil være på Jeremy Lin i Madison Square Garden, når Houston Rockets for første gang besøger New York Knicks, siden pointguarden skiftede hold i sommer.

"Linsanity" har oplevet en mindre afmatning i sit spil, siden han rejste til Texas, og selvom han præsterer et acceptabelt snit på 10.8 per kamp, så er det hans tidligere holds niveau, der er steget mest siden afgangen. Knicks har vundet fire kampe i træk og er 10-0 på hjemmebane, og mens Carmelo Anthony stjæler overskrifterne, så går mange af klapsalverne til Jason Kidd og Pablo Prigioni, hvis erfaring har gjort det mere end ud for deres manglende ungdommelighed.

Det kan med andre ord blive en hård aften for Lins nye hold, der bare er 2-7 på udebane og kommer lige fra et pinligt nederlag til Toronto. James Harden har mistet noget af sin glød siden sin sensationelle start i Houston, og Rockets indkasserer 104 point per kamp, hvilket er sød musik for New York, der i gennemsnit præsterer 103.2. Selvom Houston smadrede Knicks 131-103 så sent som sidste måned, så bør du satse på, at værterne sørger for en alt andet end rar tilbagevenden for den tidligere stjerne, Lin.

Det kan meget vel være en generalprøve på Western Conference-finalerne, når San Antonio rejser til Oklahoma City. Og efter at Spurs kom bedst fra start, er det nu Thunder, som har ligaens bedste statistik med 19-4 efter 10 sejre på stribe. Spurs ydmygede Boston lørdag, men dette bliver en hård eksamen, hvor begge hold kan prale af stort set identiske offensive og defensive statistikker.

Holdenes farlighed foran kurven gør grænsen på 207 point i alt ganske attraktiv, men kampen kan meget vel blive afgjort af, hvilken af de to All Star-guards, der gør det bedst - Westbrook eller Tony Parker. De skal nok begge score en hel del point, men sats på, at OKC gør tingene færdigt. De har handicap -5 til odds 1.91.

Nattens bedste spilforslag: 
Sats på, at Thunder slår Spurs til odds 1.91 på handicap.