NBA: Smith kan antænde Rockets mod Spurs


Houston Rockets har odds 17.00 på at vinde NBA-titlen, og dermed må man sige, at den optimisme, der omgav holdet inden sæsonen, er kølnet en smule af. Men håbet kan nu være blevet antændt af den mest usandsynlige kilde: Josh Smith.

Ankomsten af den for nylig kasserede Detroit Piston-spiller kan opfattes som en vanvittige satsning, og hans tidligere hold var så ivrig efter at slippe af med ham, at de var villige til at miste millioner.

Men der er en vis ræson i, at Houston satser på at finde den fremragende Smith frem for den airball-skydende Smith, der stødte mod grund i Detroit.

Efter at have scoret 21 point i sin debut (sejr over Memphis), kan forwarden måske ligefrem starte inde natten til mandag, når Rockets rejser til San Antonio. Sammen med Dwight Howard og Trevor Ariza samt den stærkt forbedrede Donatas Motiejunas, der i så fald ryger på bænken, har Kevin McHale utrolig mange muligheder i sin frontline.

Hvis Smith kan lokkes til at skyde mindre udefra, så vil hans andre forcer komme til deres ret. Han er en undervurderet afleveringsspiller, hvilket gavner et hold, der er nummer 28, hvad assists angår. Han laver i gennemsnit 8,1 rebound per 36 minutter - ikke meget under hans årlige snit på 9,6.

Uanset om han eller Motiejunas starter inde, så kan det kun gavne Houstons bænk, der ligger nummer sjok på listen over de bedste indskiftere med 22,5 point ud af holdets pointgennemsnit på 100,7.

Tim Duncan og Manu Ginobili vender sandsynligvis tilbage hos Spurs, men Tony Parker er nok ude, hvilket betyder, at det er det værd at satse på, at gæsterne giver San Antonio det tredje nederlag i træk.

Houston har pt. det fantastiske odds 5.00 på at vinde Southwest Division, hvor holdet netop nu er foran Spurs, Grizzlies og Mavericks, og her kan Mr. Smith komme til at spille en stor rolle.

Spilforslag:
Sats på, at Houston vinder med handicap -2.5 til odds 2.16