NBA: Spurs sikrer sig en essentiel sejr i Texas


I det, der kan kaldes den mest uforudsigelige NBA-finale i mange år, har pilen svinget frem og tilbage mellem San Antonio Spurs og Miami Heat. Men Kamp 5, der spilles natten til mandag dansk tid, kan meget vel vise sig at blive finaleseriens centrale øjeblik.

Stillingen før kampen er 2-2, og det er nu reelt bedst ud af tre. Med denne ene kamp tilbage i Texas er det vanskeligt at forestille sig et scenarie, hvor Heat vinder Kamp 5 for derefter at tabe to gange i træk hjemme i Florida. Og i de 27 foregående tilfælde, hvor finaleserien har været lige efter fire kampe, har vinderen af Kamp 5 vundet pokalen 20 gange.

Intet hold har indtil videre vundet to kampe i træk i årets finaleserie. Der er visse bekymringer hos hjemmeholdet over Tony Parkers forstrækning og Manu Ginobilis ustabile præstationer, og San Antonio har odds 2.06 på at snuppe en 3-2-føring over rivalerne fra Eastern Conference, der er sat til odds 1.78 for en sejr.

Parker spiller, indtil han falder om på banen, men han har kun lavet 10.5 point i gennemsnit i de to seneste kampe, mens hans argentinske holdkammerat kun har lavet 7.5 point per kamp i denne finaleserie. Det er en af de primære årsager til, at Miami efter 109-93-sejren torsdag er favorit til at genvinde NBA-trofæet med odds 1.33, mens Parker & Co. er oppe på 3.35.

På trods af al den hjælp, som Spurs har fået fra sine sekundære spillere, så er det stadig stjernerne, der holder håbet om triumf i live.

De har været afskrevet før, hvor de har modbevist dommedagsprædikanterne. Med hjemmebanefordelen in mente og en gruppe spillere, der er i stand til at stå for presset, skal man ikke blive overrasket, hvis Spurs rejser til Miami med en 3-2-føring.

Man kan også spille på, at enten LeBron James eller Tim Duncan bliver kåret til finaleseriens MVP - det kaster odds 1.30 af sig. Der er reelt kun én anden kandidat i form af Parker, så hvis du tror på San Antonio og Parker, så kan du overveje at satse på ham som MVP til odds 3.35.
 

Spilforslag: Sats på, at San Antonio vinder over Miami til odds 2.06