NBA: Spurs vil prikke hul på Dallas


Alle gode ting slutter på et tidspunkt. Men Los Angeles Clippers kan forlænge deres sejrsstime til 17 kampe, når de tager imod Utah natten til mandag dansk tid. Hjemmeholdet vil finde selvtillid i det faktum, at de kom tilbage og vandt 116-114 efter at have været bagud med 19 point mod Jazz for bare to døgn siden.

Det var anden gang på en måned, de to hold stod over for hinanden. Clips luskede en 105-104-sejr hjem over Jazz den 3. december, hvilket var det tætteste, et hold har været på at bryde den pt. længste sejrsstime i NBA. Utah-centre Al Jefferson har lavet 19 point i gennemsnit i de to kampe, men Jazz har haft problemer med Blake Griffin, der er oppe på et gennemsnit på 26. Han har odds 1.85 på at score over 19 i nat.

I deres seneste fire kampe har LA lavet 108.3 point per kamp, mens Jazz kun en enkelt gang i de seneste ni opgør er kommet over 100 point. Med handicap -9.5 til Clippers ser det ud til at blive endnu en tæt kamp, men vi har svært ved at se, hvordan Utah skal bryde hjemmeholdets imponerende sejrsrække.

San Antonio står over for Dallas for anden gang på en uge, og Spurs har såmænd vundet fire hjemmekampe på stribe. De er lidt mindre imponerende på udebane, hvor de er 11-6 indtil videre, men sidste søndag smadrede de Mavericks 129-91 på en aften, hvor Dirk Nowitzki ellers kom tilbage fra sin skadespause. Tyskeren er gradvist blevet sat i spil, men har stadig til gode igen at blive en faktor for holdet, der har tabt tre i træk. Tim Duncan laver i gennemsnit 18.8 point, når han har fået lov til at hvile ud i to døgn, så sats på, at Spurs prikker luften ud af Dallas i en grad, der overgår handicappet på -5.5 til odds 1.91.

Sacramento har overraskende vist tegn på liv på det seneste, hvor man blandt andet havde held med at give Knicks problemer fredag. Kings vil måske have Tyreke Evans tilbage mod Boston, mens Celtics risikerer at måtte undvære stjernen Rajon Rondo for anden kamp i træk. Hvis han er ude, ligner Kings et godt "value-bet" på handicap.

Man kan med fordel også kigge mod de europæiske ligaer - især Spanien. Her spilles basket-versionen af El Clasico i dag mellem FC Barcelona og Real Madrid. Catalanerne har fået en overraskende skidt start på kampagnen i ACB og er pt. 7-7, mens rivalen komme op på siden af den hidtil bedste start i ligaen efter at have vundet de første 14 kampe. Når man tager den form med i beregningen, så er odds 2.38 på Real på handicap +3.5 lidt af et kup.

Nattens bedste spil:
Sats på, at San Antonio slår Dallas på handicap.