Warriors' forsvar fortjener kredit - Golden State er på tærsklen til storhed


Cleveland Cavaliers vil muligvis - når tid er - blive betragtet som ét af denne æras store hold. Hvordan kan det være anderledes med en NBA-titel og en spiller, der muligvis er den bedste nogensinde?

Men hvis LeBron James nu er deroppe sammen med Michael Jordan, er det også på sin plads at diskutere, hvorvidt Golden State Warriors anno 2017 skal regnes som et af de største hold gennem tiderne.

Med en 2-0-føring i de igangværende NBA-finaler har The Dubs ikke blot været ét niveau over modstanderen - de har med to sejre på 20,5 point i snit hævet sig selv derop, hvor James & Co. ikke kan nå dem. Det har de gjort i så sikker stil, at det uundgåeligt peger mod et hattrick natten til torsdag dansk tid i The Q.

.

Der er ikke noget at sige til, at Cleveland - selv med to hjemmebanekampe i hånden - har odds 10.00 på at forsvare titlen og 2.35 på at stoppe rivalernes stime på 14 playoffsejre.

Træner Ty Lue har bekræftet, at han ikke har nogen planer om at ændre i startopstillingen, så det er svært at se, hvor gnisten til et comeback skal komme fra. Det er nemt udelukkende at fokusere på Golden States fænomenale offensiv - ført an af Kevin Durants 35,5 point pr. finalekamp hidtil.

Men det mere og mere hyldede forsvar med Klay Thompson, Durant og Draymond Green har holdt Cavaliers på håbløse 97,4 points pr. 100 possessions - langt fra normalen for et hold, der satser på at være blandt NBA's to bedste.

For at overleve til en femte kamp skal James' holdkammerater simpelthen begynde at score.

Mens James har scoret og reboundet i stor stil, er løkken blevet strammet om halsen på stjernens holdkammerater. For at overleve til en femte kamp skal holdkammeraterne simpelthen begynde at score - og forhindre modstanderne i at gøre det - i en præstation, der matcher den, de leverede ved juletid, hvor Cleveland hev en 109-108-sejr i land.

Det gør spillet på under 220.5 point attraktivt til odds 2.65, og det er fortsat inden for muligheden grænser, at the Cavs snupper en spinkel trøstesejr på hjemmebane.

Ikke desto mindre ser Warriors ud til at være skabt til ikke bare et mesterskab, men til legendestatus. Endnu 48 minutters dominans er i kikkerten.

Spilforslag: 
Golden State slår Cleveland med handicap -9.5 til odds 3.05