Jesper Elmings NFL-klumme med spiltip: Gør plads til det nye kuld


Tilbage i januar måned stod Carolina Panthers og Arizona Cardinals over for hinanden i NFC-finalen som et bevis på, at de var de to bedste hold tilbage i NFC-konferencen. Panthers og Cardinals havde begge haft en forrygende sæson, hvor Panthers på det tidspunkt var 16-1 og Cardinals var 14-3. 

Under et år senere er Panthers og Cardinals milevidt fra slutspillet. De har tilsammen vundet blot otte kampe. OTTE! Sidste år vandt de 30 kampe tilsammen. TREDIVE! Der er en kæmpe forskel på de to hold fra sidste år … og så alligevel ikke. For hvis vi ser på mandskaberne, ligner de meget sig selv, men holdene i NFL er så lige, at et hold, der er virkelig godt det ene år, sagtens kan falde fuldstændig igennem året efter.

Hvis vi kigger nærmere på nogle af de hold, der er gået i den modsatte retning, så falder blikket lige med det samme på Dallas Cowboys. De vandt blot fire kampe sidste år og endte skuffende på 4-12. Hvis vi spoler tiden yderligere et år tilbage, så var Cowboys faktisk 12-4 og var utrolig tæt på at gå hele vejen.

Der er blot to hold i NFL's historie, der har løbet over 100 yards i samtlige deres kampe i én sæson.

I år er de 11-1. Cowboys har aldrig vundet 11 kampe i træk før, og de har allerede spillet i denne runde, da de torsdag nat vandt 17-15 over Minnesota Vikings (så snakker vi ikke mere om den kamp!). Cowboys har løbet over 100 yards i alle kampe i år. De har fire kampe tilbage. Der er blot to hold i NFL's historie, der har løbet over 100 yards i samtlige deres kampe i én sæson: Chicago Bears i 1990 og Carolina Panthers i 2015.

Det er en vigtig nøgle til succes, at deres løbeangreb er så godt, og rookie Ezekiel Elliott har vist sig at være sit høje draftvalg værd (han blev draftet som nummer fire i første runde). 

Et andet hold, der har også har fået vendt bøtten til det positive i år, er Oakland Raiders. De har virkelig været ringe længe, men i år passer alle puslespilsbrikkerne bare sammen. I 2014 var de 3-13, sidste år 7-9, og i år er de 9-2. Raiders har ikke vundet ni kampe i en sæson, siden de var i Super Bowl i 2002-sæsonen. Det er så lang tid siden, at hverken Twitter, Facebook eller Gmail var opfundet dengang.

Tilbage i 2002 kom Houston Texans ind i ligaen, og de fik lov til at vælge først i det års draft. De valgte quarterback David Carr. Med på scenen havde David sin familie … heriblandt sin lillebror Derek. Derek er i dag quarterback for Oakland Raiders (billedet herunder). Det nye kuld er klar – flyt jer, for deres tid er nu!

Og lad os så få kigget på nogle af de spændende kampe denne uge:

Oakland Raiders (9-2)  vs. Buffalo Bills (6-5) (kampstart søndag 22:05)

Det er oplagt netop at kigge på Raiders’ kamp mod Buffalo Bills. Raiders har vundet deres fem seneste kampe, og de ser uhyggelig gode ud. 

Vi skal bestemt heller ikke afskrive Bills, der har set sjældent gode ud i år. Deres runningback, LeSean McCoy, har haft et imponerende snit på 5,2 yards per løb. 

Raiders er dog bare et bedre hold i denne sæson, og det er ekstremt vigtigt for Raiders at have snor i Patriots, hvad angår hjemmebanefordel i slutspillet. Begge mandskaber er 9-2 i øjeblikket, og lige nu tyder det på, at AFC-finalen bliver mellem de to mandskaber. 

Først står Bills for tur, og jeg satser på Raaaaaaiders! 

Mit tip: Oakland-sejr til odds 1.58

Arizona Cardinals (4-6-1) vs. Washington Redskins (6-4-1) (søndag 22:25)

Redskins’ quarterback, Kirk Cousins (billedet herover), har kastet næstflest yards i ligaen (3.540) – kun overgået af Drew Brees (3.587). Cousins har i tre af sine fire seneste kampe kaster for over 370 yards. Han har virkelig vist sig at være fremtidens mand for Redskins. Holdet ligger faktisk næstsidst i sin division, men som jeg har pointeret tidligere i disse spalter, er NFC East en af de hårdeste divisioner i år, og her er alle hold gode nok til at komme i slutspillet. 

Som beskrevet ovenover så er Cardinals en skygge af sig selv i år, og der er slet ikke lige så meget bid i dem, som der har været de seneste år. Quarterback Carson Palmer ser tung, træt og gammel ud – tre ting, der ikke er rare at have siddende på sig, når man er quarterback i NFL. 

Julegaverne kommer tidligt i år, for her er der virkelig en god en af slagsen. Lad mig sige det kort: Redskins vinder denne kamp, og der er et usædvanlig godt odds på dem, så glædelig jul!

Mit tip: Redskins-sejr til odds 2.06

Monday Night: New York Jets (3-8) – Indianapolis Colts (5-6) (natten til tirsdag 02:30)

I ugens sidste kamp tager Jets imod Colts. 

Colts tabte 7-28 til Steelers i søndags, men spillede faktisk en ganske god kamp til trods for det store nederlag. De spillede uden deres vante quarterback, Andrew Luck (billedet herover), der sad ude med en hjernerystelse, men han forventes at være tilbage mandag nat.  

I sidste uge gav Jets deres arvefjender New England Patriots kamp til stregen og tabte meget knebent med 17-22. Der er ingen tvivl om, at Jets har fået blod på tanden, selvom de har tabt deres tre seneste opgør. Det de kan trøste sig med, er, at i alle tre nederlag har Jets været inden for en enkelt scoring af at kunne have vundet kampen. 

Det er de små marginaler, der afgør kampene i NFL, og det tror jeg også, bliver tilfældet Monday Night, men jeg tror, Jets napper den fra Colts. 

Mit tip: Jets-sejr til odds 2.06