Jesper Elmings NFL-klumme med spiltip: Hello and goodbye, London!


Over 80.000 ellevilde englændere, tyskere, danskere og så et par tusinde amerikanere indtager igen Wembley på søndag. Det bliver sidste gang i år, at Wembley og London skal lægge græs til en NFL-kamp. De tre kampe i London (to på Wembley og én på rugbystadion Twickenham) kommer til samlet at have haft ca. 236.000 fans inde og se amerikansk fodbold. 

Seks hold har været fragtet over Atlanten for at promovere amerikansk fodbold og i særdeleshed pengemaskinen NFL, og det må være nogle glade holdejere og en glad Commissioner Goodell, der har set ikke bare fans af de seks hold repræsenteret i London, men europæere klædt i alle 32 NFL-holds trøjer. Det er nemlig en sand hyldest til samtlige 32 NFL-hold, der kommer til at foregå på Wembley på søndag, hvor tilhængerne typisk kommer iklædt en t-shirt, hættetrøje eller spilletrøje med netop det hold, de sympatiserer med.

Tilskuerne holder af amerikansk fodbold og er kommet for at få en bid af NFL.

Stemningen kan godt virke lidt mat til tider, fordi der ikke altid er overflod af fans fra de to hold, der spiller på banen. Som for eksempel i søndags, hvor det egentlig var Los Angeles Rams, der havde hjemmebanefordelen på Twickenham, men hvor det var tydeligt, at der var overflod af Giants-fans på lægterne (billedet herunder). 

På søndag er det heller ikke sikkert, at tilskuerne nødvendigvis holder med Washington Redskins eller Cincinnati Bengals; de holder af amerikansk fodbold og er kommet for at få en bid af NFL, USA og den stemning, der følger med til en amerikansk fodboldkamp.

 

Og meget apropos ... lad os da bare kigge lidt nærmere på kampen på Wembley:

Cincinnati Bengals vs. Washington Redskins (kampstart søndag 14:30)

Redskins’ quarterback, Kirk Cousins (billedet herunder), fik en masse røg i begyndelsen af sæsonen, da han virkede uskarp, og Redskins tabte. Nu har de vundet fire ud af deres seneste fem kampe og var blot 16 sekunder fra i søndags at kunne have vundet fem i træk, og Cousins rammer nu en modtager på 70 pct. af sine kast. Han råber igen til fans: ”You like that?!”.

Bengals er 7-9 set over deres seneste 16 kampe, hvis vi tager slutspillet med, og Bengals er bare ikke noget godt hold - i hvert fald ikke godt nok til at gøre sig gældende mod Patriots, Steelers og Broncos i AFC. Selvom det er Bengals, der er favoritter i kampen på Wembley, så tror jeg mere på Redskins. 

Mit tip: Redskins-sejr til odds 2.30

PS. Og bemærk, at kampen bliver spillet allerede 14.30 dansk tid på søndag!

Atlanta Falcons vs. Green Bay Packers (søndag 21:25)

Falcons er 4-3, men burde egentlig være 6-1. 

De blev snydt for sejren i Seattle for to uger siden og dummede sig sidste weekend hjemme mod San Diego Chargers i en af årets absolut bedste kampe (33-30 i OT til Chargers). Sidste år faldt de sammen efter at have startet sæsonen 5-0 og sluttede 8-8. Jeg synes, det virker som et anderledes Falcons-hold i år - et hold, der har meget mere tro på sig selv. De spiller bedre i forsvaret (selvfølgelig lidt svært at tro på, når de har lige har lukket 33 point ind i sidste uge), har to fremragende runningbacks i Devonta Freeman og Tevin Coleman, og så har de ligaens farligste quarterback-receiver-duo i Matt Ryan og Julio Jones.

Desværre får Falcons besøg af Green Bay Packers, som vi ikke rigtig ved, hvor vi har i år. De har til tider spillet forrygende football, og til andre tider har de set lige så forvirrede ud, som de var sidste år, hvor de lignede nogle, der stod og forsøgte at finde vej uden kort eller gps. 

Den er svær den her, for hvis Packers’ Aaron Rodgers får tid til at kaste, så kan Packers slå alle hold. Men jeg holder mig til, at Falcons er hjemmehold, og at de for alvor sætter sig i førersædet i NFC South. 

Mit tip: Atlanta-sejr til odds 1.66

Monday Night: Chicago Bears vs. Minnesota Vikings (natten til tirsdag 01:30)

Vikings fik sig en gevaldig lussing i søndags mod Philadelphia Eagles. NFL's sidste ubesejrede hold blev detroniseret, og alle Vikings-fans kom ned på jorden igen. Nu skal holdet rejse sig, og det sker mod en af deres største rivaler: Chicago Bears. 

Bears har kun formået at vinde én kamp i år, men har set kampdygtige ud i flere tilfælde. Brian Hoyer har været mere end en god erstatning for Jay Cutler, men Hoyer brækkede armen i sidste uge (billedet herover), og heldigvis får Bears Cutler tilbage, for ellers havde quarterbacken heddet … Matt Barkley? 

Nå, Vikings har deres egne problemer; den offensive linje lignede en hullet schweizerost mod Eagles, og den skal repareres lige med det samme, hvis Vikings skal have en chance for at komme langt i slutspillet. Genopbygningen begynder mod Bears, og Vikings  er nødt til at vise ligaen, kritikerne, men også sig selv, at de er et hold, vi skal regne med i januar (læs: i slutspillet).

Mit tip: Vikings-sejr til odds 1.49