NFL: Optakt til Monday Night Football


På forhånd lignede det en kamp mellem to jævnbyrdige hold ledet af to ens quarterbacks. Skader har dog ændret en hel del på tingene før kampen mellem San Francisco 49ers og Chicago Bears, der bliver spillet klokken halv tre natten til tirsdag dansk tid.

Topholdene 49ers og Bears har bygget deres fremgang på næsten identiske fundamenter: Stærkt forsvar, stabilt løbespil og en QB, der, når vedkommende er bedst, spiller enkelt og metodisk. Det er nok at sige, at holdenes QBs, Alex Smith og Jay Cutler, har kastet henholdsvis 152 og 151 gange. Smith har 12 touchdowns, Cutler har 13. Der findes flere statistiske ligheder. Når det gælder forsvarsspillet giver holdene noget nær samme antal yards væk, både når det gælder løbe- og kastespil.

Alt dette gør, at vi kan forvente en tæt kamp. Men skader hos netop Alex Smith og Jay Cutler gør, at kampen bliver yderst svær at bedømme og forudse. Cutler blev ramt alvorligt i den seneste kamp og vil ikke være i stand til at starte inde. I stedet spiller Jason Campbell. Beslutningen om, hvorvidt Alex Smith kan spille, tages på dagen, så der er god grund til at tjekke de seneste trupnyheder, før man sætter sine penge på kampen. Hvis Smith er ude, starter Colin Kaepernick.

Sammenligner man reserve-QB'erne, så tror vi mest på den mere rutinerede Jason Campbell. Og Bears defensiv ved, hvordan man skal håndtere kast fra modstanderens QB - det har holdet vist mod betydeligt bedre spilfordelere end Colin Kaepernick. Med Smith på banen ændres forudsætningerne drastisk. Så bliver 49ers det åbenlyse valg til odds 2.05.