NFL: Saints skal træde i karakter foran egne tilhængere


Uge 17 er den farligste for spillere, fordi du aldrig helt ved, hvilke hold, der vil levere varen. Der er kampe, der intet betyder i forhold til playoff, hvor spillerne enten kæmper eller lader være for at redde trænerens job eller for at vise sig frem i forhold til den næste sæson (på samme hold eller et andet, hvis de er på vej til at få status af free-agent).Der vil være hold, der allerede har sikret sig playoff-pladser (som Bengals), og som måske vil spare spillere, der døjer med småskader, eller undlade at udsætte holdets største stjerner for unødige risici. Og så vil der være andre hold, der er villige til at løbe risikoen for at få en bedre seeding - og hjemmebanefordel - og andre, der vil spare spillere til næste uge. Og så er det heldigvis for os kampen natten til mandag dansk tid, hvor der er alt at spille for. Sådan en kamp er Washington-Dallas. Vinderen snupper NFC East, mens taberen er ude (Dallas) eller er afhængig af, at tre andre hold også taber for at få et wildcard til playoff (Washington). Den er meget svær at forudse.
 

Det sikre spil: New Orleans (-5) vs. Carolina til odds 1.97

Jeg har en fornemmelse af, at Saints (7-8) har noget at bevise over for holdets tilhængere efter en sæson, der begyndte med Bounty-Gate-skandalen og en status som et af de hold i historien, der har tilladt modstanderne at få flest yards. Drew Brees og hans receivere har været effektive i kampene mod Tampa og Dallas i de seneste to uger, og holdet er ikke bange for at afgive yards, så længe man er foran. Panthers er måske nok favoritter, hvis holdet fortsætter det løbespil, vi så i sidste sæson, men så længe de forsøger at køre alle angreb gennem Cam Newton, så er holdet meget afhængigt af store spil fra ham.
 

Value-bet: Vikings (+3.5) vs. Packers til odds 1.81

På hjemmebane og med muligheden for at løbe bolden bag Adrian Peterson kan Vikings meget vel have en god chance for at kontrollere tiden og holde kampen tæt. De har brug for et stort spil fra en receiver, fra forsvaret eller fra special-teams for at vinde opgøret - med mindre AP beslutter sig for at lave mere end ét langt TD-løb. Det tyder på en tæt kamp.
 

Outsideren: Lions (+3) vs. Bears til odds 1.85

Bears skal vinde kampen, men må undvære Matt Forte og Brian Urlacher. De står over for frustrerede Lions, der ikke er i besiddelse af kastespil bortset fra pasninger til Calvin Johnson, der dog har formået at slå Jerry Rices rekord for flest receiver-yards på en sæson. Ja, Lions kaster mere end stort set noget andet hold i NFL-historien, og ja, de jagter som regel hold med store forspring, men med tanke på, at han altid er double-team'et, så er det lidt af en bedrift. Bears har haft problemer mod de gode hold, men har slået de dårlige af slagsen hele sæsonen igennem.
 

Den skal du ungå: Redskins v Cowboys (+3.5)

Hvis du virkelig mener, at Cowboys er et overlegent hold, så sats da endelig på dem, og hvis du har set Tony Romos sene heltegerninger de seneste uger, så skal der måske ikke mere end et fieldgoal til at gøre dette opgør attraktivt. Men det relativt simple Redskins-angreb og rookie-QB Robert Griffin III's eksplosivitet gør holdet farligt, hvis det kommer hurtigt foran.