NFL: Steelers starter sæsonen med et brag


Den nye NFL-sæson sparkes i gang natten til fredag dansk tid i Denver, efter en af de mest spændende off-seasons - i det mindste uden for banen - jeg kan erindre. USA er nu parat til at byde sin nationalsport og største passion velkommen tilbage.

Uge 1 er altid vanskelig at forudse, fordi man ikke rigtig kan lure, hvad der sker, når man iagttager pre-season. Holdene tøver med at afsløre for meget; de løber standardløbene, de holder igen i forsvarsspillet, og de evaluerer spillerne efter disse forhold.

I stedet fyrer de den af til træning og håber, at tingene ikke falder sammen, når det virkelig gælder. Det er derfor, vi i Uge 1 som regel satser på de stabile hold, der år efter år viser klassen. Og derefter pejler vi os ind på ligaen som helhed...
 

Det "sikre" spil:

Pittsburgh (-7) - Tennessee

Der er ingen sikre spil i Uge 1. New England bør vinde i Buffalo, men 9.5 er ret mange point. Jaguars har fået tildelt 3.5 på hjemmebane mod Chiefs, hvilket kan friste.

Jeg satser imidlertid på Steelers, selvom holdet (som sædvanlig) er skrøbeligt i den offensive linje - og har fået nye spillere ind i defensiven.

Jeg er ikke overbevist om, at Jake Locker er klar til den største scene, og Dick LeBeaus forsvar er muligvis den hårdeste test, han kan stå overfor. Det mest interessante ved at se Steelers er, hvor meget frihed LeBeau vil tillade Troy Polamalu, og hvor frisk den skadesplagede safety er.

Chris Johnsons 2000 rushingyards er nu blot et fjernt minde, men hvis han kan komme op over 100, så bliver dette "sikre" spil pludselig ikke så sikkert igen.
 

Outsider-spillet:

Carolina (+3.5) - Seattle

Jeg ville være mere sikker på dette spil, hvis Panthers fik touchdown, men de kloge hoveder har noteret sig, at de vil være et meget bedre hold, end tilfældet var i sidste sæson.

Seattle er en af favoritterne til at vinde det hele, hvilket gør field goal-marginen så meget mere flatterende for Panthers, hvis eneste svaghed i skrivende stund er, at DeAngelo Williams, der havde et skuffende 2012, er holdets eneste etablerede running back.

Det kan dog vise sig at være en god ting, da Panthers' bedste våben er QB Cam Newton, som holdet vil få mest ud af, hvis han får lov til at udfolde sig som quarterback i stedet for at kaste ham ud i en del løb, som det var tilfældet i begyndelsen af sidste sæson.

Seattle er et solidt mandskab fra ende til anden - nok stærkest i defensiven dog - men holdet er stadig afhængig af, at Russell Wilson bliver ved med at lave de store plays. Men at iagttage Luke Kuechlys forsøg på at jagte Wilson vil muligvis blive det mest interessante undertema i kampen. Jeg er også fristet af spillet på Eagles mod Washington til odds 2.50 natten til tirsdag.
 

Spilværdi:

Indianapolis (-10) - Oakland


Raiders har set rædselsfulde ud i pre-season, og selvom det kan ændre sig, så vil hverken 
Terrelle Pryor eller Matt Flynn sandsynligvis bekymre Colts. 10 point er et stort handicap - især i Uge 1 - og Colts var ikke så godt et hold, som statistikken fortalte efter sidste sæson.

De blev hjulpet af en nem kalender, og det bliver ikke meget lettere end i år mod et Raiders-hold, som det bedste man kan sige om, er, at det er et mandskab under genopbygning.
 

Den skal du undgå

Denver (-9.5) - Baltimore

Premierekampen natten til fredag dansk tid er den tredje af slagsen for Ravens i holdets seneste fem kampe, og det seneste opgør mod Denver var i playoff-spillet, hvor oddsene mærkeligt nok var identistiske med, hvad de er nu. Dengang satsede jeg på Denver-sejr, selvom jeg forinden havde udset mig Ravens som mit AFC Super Bowl-hold, hvilket jeg gjorde på grund af hjemmebanefordelen. Hvor tog jeg dog fejl.

Tiderne er imidlertid nogle andre nu: Offensivt bør Broncos være endnu bedre end sidste år med tilføjelsen af Wes Welker, men defensivt kommer de til at savne Von Miller (i karantæne) og Elvis Dumervil, der skrev under med Ravens, efter at Broncos' sekretariat klokkede i det og undlod at sende ham en ny kontrakt, og disse to spilleres pass rush.

Ravens har mistet en masse store veteraner, der spillede stærkt i sidste sæsons playoff, og man kan godt betragte holdets wide receiver-situation som under genopbygning, selvom der er masser af talent på positionen.

Med Dumervil og Tyrell Suggs, der nu er tilbage i topform efter at have spillet trods skader i sidste sæson, bør deres pass rush give Peyton Manning problemer, men uden Ed Reed kan der opstå huller i holdets secondary. Jeg tror, Denver vinder kampen på grund af fordelen af varmen i højderne - særligt i fjerde quarter - men jeg tror også, at Ravens kan levere nogle store plays og annullere handicappet, så jeg foreslår, at man holder nallerne fra kampen.


Klik her for at spille på NFL hos Unibet