Super Bowl XLVIII: Seattle vinder sin første NFL-titel


Denver Broncos 1.80 Seattle Seahawks 2.05 (Kickoff 00:30 natten til mandag)


Ugen op til Super Bowl er en festival af klichéer, hvor ti gange det normale antal journalister forsøger at udtænke en årsag til, at du skal læse lige nøjagtig deres ord.

Overskrifterne er som oftest simple og af og til smarte; det sker tit, at pressefolkene gør hinanden til den store historie, og Richard Sherman var utvivlsomt nummer ét på mediernes hitparade på den store mediedag tirsdag.

Men herefter er der kommet lidt ro på tingene, og sandheden er, at dette års Super Bowl tegner til at blive meget seværdig. Ikke siden 2009 har vi set en Super Bowl mellem de to topseedede hold; dengang var det Colts og Saints, der på en måde gjorde mantraet om, at forsvar vinder mesterskaber, til skamme - selvom de store spil i den kamp, som du måske husker, var et onsidekick og en Peyton Manning-interception.
 

Indbyrdes opgør

Nogle kalder Seahawks pass defence for det bedste af sin art siden Tamba Bay Bucs' ditto i 2002, da de rødblusede cruisede sig til en Super Bowl-triumf mod ligaens bedste offensiv, Oaklands.

Det hjalp, at Bucs-træner Jon Gruden havde opbygget Oaklands offensiv, og Raiders' coach, Bill Callahan, gad ikke ændre så meget på tingene, men det var stadig én af de få kampe, hvor en topdefensiv rent faktisk vandt ved at lukke ned for en topoffensiv.

Oftere sker det, at det er andre parametre, der afgør kampe, når topoffensiver støder sammen med topdefensiver; da Miamis topoffensiv, ledet af Dan Marino, mødte San Franciscos topdefensiv, hjalp det 49ers, at de havde Joe Montana og visse våben på den anden side af bolden.

På samme måde sørgede Pittsburghs Steel Curtain-defensiv med Terry Bradshaw, Franco Harris & Co. for, at balancen tippede til deres fordel.
 

Se Richard Shermans vanvittige udbrud:

Taktisk kamp

I dette opgør er den største kamp i kampen Denvers fire receivers - den bedste gruppe i NFL - mod Seattles secondary.

Seattle vil sandsynligvis mandsopdække Demaryius Thomas og Eric Decker på ydersiden, og det bliver essentialt, hvordan de håndterer Wes Welker og Julius Thomas. Modsat skal det blive interessant at se, hvordan Denvers svageste led, holdets secondary, bliver mødt af Seattles receivere, der mangler at vise de helt store spil. De kræver, at Russell Wilson holder spillene kørende, så hans receivere kan åbne banen op. Denvers pass rush bliver med andre ord vitalt.

Alt bliver afgjort i denne ene kamp natten til mandag dansk tid, så det handler ganske enkelt om at satse alt på ét bræt. Det er ganske nemt for mig: Jeg tror, at Seattle vinder.
 

Spilforslag: Seattle (+2 i pointhandicap) at 1.88

Kampoddset på 2.05 er måske mere fristende, eftersom to handicappoint ikke gør den store forskel. Jeg forventer, at Seahawks defensiv laver et par store spil og banker tilpas med point på tavlen til at vinde.
 

Her er spilværdien: Seattle vinder med en margin på 1-6 point til odds 4.75

Du har måske luret, hvad det er, jeg har gang i: Jeg opbygger en pyramide af risici baseret på min idé om, at Seahawks vinder, og at kampen bliver relativt tæt. Jeg tror ikke, Seattle kan spille så meget med de offensive muskler, at de spurter fra Denver, selvom der skulle komme et par gaver fra forsvaret. Den overordnede strategi indebærer en vis risiko, og det kan være, at du foretrækker at sætte penge på en bredere sejrsmargin - eller måske endda en Denver-sejr.
 

Outsiderspillet: Mest værdifulde spiller bliver enten Russell Wilson til 4.00 eller Marshawn Lynch til 5.50

Hvis du tror på Seattle-sejren, er Wilson det oplagte valg, eftersom MVP i Super Bowl ofte er en QB. Tror du, Denver snupper titlen, er Manning uundgåelig, hvilket oddset på 1.90 også indikerer.

Jeg fristes også af spillet på, at den første scoring bliver et field goal eller en safety til 2.25, men hold øje med vejrsituationen, der i tilfælde af hård blæst kan påvirke det præcise spark på et stadion, der er kendt for sine tricky vindforhold.

Begge holds kickere har stærke ben, så et spil på, at det længste field goal er over 44.5 yards ligner et godt bud, men hav for øje, at ingen af holdene ønsker at giver bolden væk ved spottet, hvis de misser. Odds 3.00 på at ingen af holdene scorer tre gange i træk, er også et fornuftigt spil, eftersom det både er vanskeligt at forestille sig Seattles defensiv tillade det og svært at se holdets offensiv præstere sådan et "hattrick".


Klik her for at spille på Super Bowl hos Unibet!