Baden Cooke analyserer uge 2 af Tour de France: Froomes rivaler angriber


Hans hold har inveresteret hårdt i succes til Porte i årets Tour de France, og der gik et sug igennem hele Australien, da han styrtede. Et styrt som det helt sikkert vil tage ham noget tid at komme sig over.

Cykling er en farlig sport og det vil aldrig ændre sig. Nedkørslen fra Mont du Chat var i sig selv ikke et problem, det var måden, de kørte ræs på.

Froome bliver hård at slå nu, men han har dog ikke et stort forspring, og adskillige ryttere vil forsøge at gøre livet surt for ham.

Han mistede holdkammeraten på Team Sky, Geraint Thomas, på 9. etape, hvilket er et stort tab, og det gør holdet mere sårbart.

På 9. etape så vi en meget stærk Romain Bardet (billedet oven over) og hans hold AG2R La Mondiale kunne nemt have haft den gule trøje, hvis ikke alle de jagtende ryttere havde hjulpet Froome.

Bardet vil have tanket selvtillid og bliver en stor trussel. Fabio Aru er en meget stærk klatrer, og er også en stor trussen for Froome.

Han har desuden den fordel at være holdkammerat med Jakob Fuglsang som har potentiale til at isolere og angribe Froome

Nu da Arnaud Demare er ude af løbet på grund af for stort tidstab, er Marcel Kittel (billedet oven over) den mest sandsynlige vinder af den grønne trøje.

Jeg kan kun få øje på Michael Matthews som en trussel og kun hvis han begynder at samle flere point i de mere bakkede landskaber.

Jeg glæder mig til 12. etape fra Pau til Peyragudes, hvor både Port de Bales og Col de Peyresourde skal erobres. Det bliver en meget svær etape at kontrollere og det bliver en fantastisk og aggressiv etape at være vidne til.

Orica Scott har gjort det godt med at holde Simon Yates (billedet oven over) i den hvide trøje, og de vil fokusere på at holde ham forrest i regnskabet. De vil nok også forsøge at gå efter en etapesejr i den kommende uge, potentielt med Michael Albasini i i et udbrud.

Mine tips:

Vinder:  

Unibet Odds: Chris Froome 1.28 Fabio Aru 5.50, Romain Bardet 15.00, Jakob Fuglsang 23.00, Dan Martin 41.00, Rigoberto Uran Uran 51.00, Nairo Quintana 67.00, Alberton Contador 151.00, Simon Yates 151.00

Tip: Romain Bardet

Grønne trøje:

Unibet Odds: Marcel Kittel 1.38, Michael Matthews 3.00, Andre Greipel 34.00, Alexander Kristoff 41.00, Edvald Boasson Hagen 67.00

Tip: Marcel Kittel

Den prikkede bjergtrøje:

Unibet Odds: Warren Barguil 2.10, Primoz Roglic 7.00, Thibaut Pinot 12.00, Fabio Aru 16.00, Rafal Majka 18.00, Dan Martin 19.00, Chris Froome 21.00, Bauke Mollema 21.00 

Tip: Warren Barguil

Den hvide trøje:

Simon Yates 1.38, Louis Meintjes 3.00, Pierre-Roger Latour 15.00, Emanuel Buchmann 18.00, Tiesj Benoot 67.00 

Tip: Simon Yates 

Læs mere fra Baden Cooke