DBU Pokalen: Guld- og sølvvindere krydser klinger i Parken


Onsdag aften skydes den første semifinalekamp i gang i DBU Pokalen, og vi skal en tur til Danmarks nationalstadion, hvor værterne, FC København, tager imod FC Nordsjælland. Det er med andre ord en dyst mellem de forsvarende danske guld- og sølvvindere, ligesom det er et opgør mellem to klubber, der hver har vundet turneringen to gange inden for de seneste fem sæsoner.

Hjemmeholdet går ind til opgøret i tvivlsomt humør, selvom de hvidklædte københavnere er ubesejret i tre ligakampe. Spillet har således været alt andet end prangende i år, og senest måtte mestrene nøjes med 1-1 i Parken mod bundholdet Randers FC, der i store dele af opgøret havde favoritterne på hælene.

FCN går ind til det første af to semifinaleopgør med fornyet tro på tingene, efter at Tigrene lørdag eftermiddag leverede en choksejr på udebane mod Superligaens førerhold, FC Midtjylland. 1-0-sejren var den blot anden udebanegevinst i 11 forsøg i denne sæson, og med udebaneresultatstatistikken 2-1-8 er FCN fortsat den klub i landets bedste række, der har fået færrest point på fremmed græs.

"Det er en svær kamp, vi skal ind til, og vi skal ind og se, om vi kan danne os et godt grundlag inden en returkamp. Det bliver ikke afgjort på den første aften. Det bliver afgjort herinde i Farum Park", siger FCN-træner Kasper Hjulmand (billedet herunder) til klubbens hjemmeside.

FCK og FCN har kun én gang tidligere spillet mod hinanden i pokalturneringen, og det var i kvartfinalen i 2011, da Løverne vandt 2-0 på to sene scoringer og dermed satte en stopper for FCN's imponerende pokalstime, der lød på 17 kampe som ubesejret.

Onsdag aften glider veteranen Lars Jacobsen ind på pladsen som højre back og erstatter dermed talentet Christoffer Remmer hos FCK. Sådan som Ståle Solbakkens udvalgte spiller i øjeblikket, er der ingen grund til at tro, at hjemmeholdet får det nemt mod et FCN-hold, for hvem en pokaltitel er den eneste realistiske mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Der er tale om et helt åbent opgør, hvor oddsene reflekterer en betragtelig favoritrolle til hjemmeholdet, der kan være svær at få øje på. Begge mandskaber ved, at der er en returkamp, hvor tingene skal sættes på plads, og uafgjort i første del af pokalsemifinalen er bestemt værd at overveje til odds 3.60.

Andreas Cornelius, der scorede det første mål i kampen mod RFC, ligner umiddelbart en herre, der meget vel også kan score det første mål i opgøret mod FCN til det fine odds 5.10.

Værterne har Nicolai Jørgensen på skadeslisten. Gæsterne fra Farum er uden Uffe Bech, Kasper Lorentzen, Joe Sise, Søren Christensen og Andreas Laudrup.

Mens FCK besejrede Lyngby 2-1 på udebane i kvartfinalen, vandt FCN 3-1 på udebane mod Hobro IK.

Returkampen spilles på Farum Park den 10. april.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.60

Klik her for at spille på dansk fodbold hos Unibet!