EM-kvalifikation: Krigsstemning på Balkan og jubelbrøl på Island


5. Krigsstemning mellem Serbien og Albanien

Der var måske nogen, der regnede med at skulle være vidne til en fodboldkamp - ikke mindst UEFA, der tillod de to nationer at blive placeret i den samme EM-kvalgruppe - men opgøret mellem Serbien og Albanien var mere en forlængelse af krigen i Kosovo, end det var fodbold.

Til sidst i første halvleg fløj en drone med et albansk flag over Partizans stadion - angiveligt styret af en bror til den albanske premierminister fra en kirke i nærheden. Da Mitrovic og andre serbiske spillere fik held til at få fat i flaget eksploderede slagsmålet mellem de to nationers spillere. Efter et par minutter begyndte folk at komme til fra tribunerne - blandt andet den berygtede hooligan Ivan Bogdanov, der i oktober 2010 i selskab med andre serbiske hooligans fik opgøret mellem Italien og Serbien afbrudt.

Kampen blev afblæst, og de albanske spillere slap ud væk i en regn af kasteskyts. Om natten vendte De Biasis albanske nationalmandskab tilbage til Tirana, hvor 5000 tilhængere bød dem velkommen med sang og fest. Nej, det har ingenting at gøre med fodbold...

4. Tyskland er aldrig kommet hjem fra Brasilien

 

Tyskland efter VM-triumfen minder om det italienske landshold, der vandt verdensmesterskaberne i 1982.

Betaler tyskerne stadig prisen for anstrengelserne i Brasilien? Löws udvalgte tæller masser af verdensmestre, og de skal nok også snart finde melodien, men efter at have tabt VM-revanchen mod Argentina i begyndelsen af september (2-4), blev det til nød til en sejr på 2-1 over Skotland i den første kamp i EM-kvalen, og her i oktober tabte holdet for første gang nogensinde til Polen (2-0), hvorefter Irland kom til Tyskland og fik 1-1.

Er det blot VM-tømmermænd, eller er det begyndelsen på en lille krise for det tyske landshold?

3. Hvor er Spanien?

Hvis man græder i Berlin, så vender mundvigene nedad i Madrid.

Spanien tog hul på oktober med at tabe 1-2 til Slovakiet, hvorefter holdet fik et lille boost med 4-0-sejren i Luxembourg.

Del Bosque har fortsat meget arbejde at gøre, for pt. ser det ud, som om spanierne har sat sig mellem to stole: de spiller ikke længere tiki-taka, og der er heller ikke skabt en ny stil. Imens flyver Slovakiet derudad...

2. Island er ustoppelig!

Et sted, hvor der grines højlydt, er på Island. Tre kampe og tre sejre. Ni point, otte scorede mål og nul indkasseret rækker til en førsteplads i Gruppe A.

Det, der indtil videre har overrasket mest, er sejren over Holland mandag aften (2-0) - et risultat, der giver Hiddink & Co. store problemer, men som får islændingene til at drømme. 

1. Italien og England tager små skridt fremad

Sidst vi så dem, lå de henholdsvis sidst og næstsidst i deres VM-gruppe. Nu finder vi dem i spidsen for hver sin EM-kvalgruppe.

Italien og England har indtil videre ikke fået mange op fra stolesæderne, men begge hold har vundet tre ud af tre og håber, at spillet bliver bedre de kommende måneder. For Conte venter der en vanskelig kamp mod Kroatien, mens Hodgson forbereder sig på Slovenien, men lige nu kan begge landstrænere ånde lettet op.

LÆS MERE: Det Lærte Vi Af Italiens 1-0-Sejr På Malta!