Er Den Udvalgte stadig Den Rigtige i Manchester?


Moyes bliver kaldt The Chosen One, men er han også din udvalgte til at lede United?

"Jeg er kommet meget i tvivl om David Moyes. Det betyder jo ikke så meget, at jeg er, men det betyder til gengæld rigtig meget, hvis spillerne i truppen er kommet i tvivl om David Moyes. Det kan vi ikke vide, men kun gisne om og jeg har en fornemmelse af, at når United-spillerne de sidste 27 år har kigget ud mod sidelinjen, så har de tænkt: ”OK, der en, der, hvis vi kommer i problemer, kan finde en løsning til os”. Hvor de i dag måske kigger mere tvivlende ud mod den og tænker: Har ham der noget ekstra i posen til os. Og her er det jeg tror, at svaret lige nu er ”Nej, det har han ikke.” Jeg ville under alle omstændigheder have troet, at Moyes ville have stået skarpere efter 8 måneder i klubben."

Er chokeffekten i Manchester over det, der sker nu desto større, fordi hans forgænger sad så længe?

Jeg har aldrig været i tvivl om, at det ville være en voldsom opgave at skulle tage over efter en legende som Sir Alex Ferguson. Naturligvis er det noget af en arv som Moyes skal løfte. United har jo været privilegerede på det område, og de har jo talt ned til klubber som Chelsea og Manchester City: ”Hvor mange forskellige managers har der været i Chelsea, mens vi kun har haft Alex Ferguson?” Så de har gjort en dyd ud af at fremhæve, at United ikke er en klub der fyrer sine trænere."

"Men det har også været let, at gøre en dyd ud af det. Jeg synes som sådan ikke, at det er fedt, når klubber fyrer deres managers, men det må på den anden side heller ikke være sådan, at Manchester Utd ikke vil have blod på hænderne, hvis man ikke føler, at man har den rigtige mand. Det kan godt være, at Moyes var The Chosen One, men hvis han ikke er The Right One, så kan det jo ikke nytte noget, at man, fordi man er Manchester United, så kan man ikke fyre sin manager. For selvfølgelig kan Manchester United fyre deres manager."

Er kvalifikation til Champions League pludselig blevet det sidste tilbageværende succeskriterium i denne sæson?

"Jeg tror ikke det vil blive set som et succeskriterium i sig selv. Jeg anser det for udelukket at Manchester United kommer blandt de fire bedste i Premier League. For som situationen i Premier League er for øjeblikket, tror jeg ikke at der er mindre end sejre i ALLE de resterende kampe, og kan Manchester United ikke i deres nuværende forfatning".


"Jeg kommenterede selv ligakampen mod Crystal Palace, og så et United-hold der ikke spillede decideret dårligt, men de spiller saftsuseme heller ikke godt. Så jeg tror, at Manchester United bliver nr.5 i år. De kan godt holde Everton og Tottenham bag sig."

Hvis det her er en slags mellemsæson – hvor det så helt konkret, at der skal der investeres? Mange navne er i spil på rygtebørsen, men hvis du nu var chefrådgiver for David Moyes, hvem ville du så råde ham til at vælge?

"Hver gang jeg vågner om natten og tænker på Manchester United, så er det med spørgsmålet: Hvorfor kan ikke de dog ikke hente Cesc Fabregas nede i FC Barcelona? Det kan de nok ikke, men det er sådan en type, der skal til: En spiller på den centrale midtbane, der kan alt det, som Michael Carrick ikke kan. En type, der kan bringe noget dynamik og power. En ny Roy Keane.

Jeg ser United have store problemer i det centrale forsvar. Vidic rejser og det er fair nok. Han har været klubben en god mand, men man må også sige, at han har givet United det bedste han havde. Rio Ferdinand er også over the hill og de nuværende alternativer har ikke den nødvendige klasse. Så hvis jeg var Moyes-rådgiver ville jeg sige: Læg boksen for 1-2 centrale forsvarsspillere - og så skal du skaffe en midtbanespiller, der kan lave 15 mål på en sæson.