Europa League: Esbjerg slutter året af med nederlag


Red Bull Salzburg 1.32 Uafgjort 5.35 Esbjerg 8.80 (Kickoff torsdag 19:00)


Sagen er klar for Esbjerg torsdag aften i Østrig. Efter 1-2-nederlaget til Salzburg skal EfB vinde med to mål for at snuppe førstepladsen i Gruppe C i Europa League. Der er med andre ord lagt op til en vaskeægte finale mellem gruppens to klart bedste hold.

Det bliver en meget vanskelig opgave for vestjyderne, der har skuffet så voldsomt i den hjemlige liga, men som i den grad har taget fusen på de fleste i Europa, hvor det er blevet til fire gruppesejre ud af fem mulige indtil videre.

Salzburg er sammen med Tottenham det eneste hold i årets turnering, der har vundet samtlige fem kampe, og det er kun Trabzonspor, der har scoret flere mål end østrigernes 12. Hjemme i ligaen ligger Salzburg suverænt nummer ét med ni point ned til nummer og én kamp mindre spillet.

"Vi blev lidt overmatchet, da vi mødte dem på hjemmebane, så nu vil vi vise, at vi har lært af kampen, og at vi kan bide skeer med dem", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi vil gerne have en god oplevelse og slutte et flot europæisk år godt af. Vi ved, at vi kan vinde gruppen med en to-målsejr, så det er selvfølgelig en mulighed, vi vil jagte".

Jonathan Soriano og Alan er to af de mest formstærke offensive spillere hos torsdagens hjemmehold; 12 mål står de hver især noteret for i ligasammenhæng i denne sæson. Defensiven hos værterne fejler heller ikke noget, hvilket tre indkasserede mål i fem gruppekampe viser.

Vi tror, at EfB slutter året af med et nederlag til et meget stærkt østrigsk hold, der vil gøre alt for at sætte tingene på plads foran sit eget publikum og sikre sig avancement med maksimumpoint. I så fald bliver Salzburg det første hold, der præsterer dette to gange. Første gang var i sæsonen 2009/10.

Peter Ankersen er i karantæne hos EfB, og Pape Diouf er skadet.
 

Spilforslag:
Sats på, at Salzburg vinder til odds 1.32


Klik her for at spille på Europa League hos Unibet!