Fiorentina-Esbjerg: Sidste dans i Europa


Efter 1-3 hjemme på Blue Water Arena, er Esbjergs chancer i dette års Europa League forsvindende små. Ikke blot skal holdet vinde på Stadio Artemio Franchi i Firenze, men de skal også score mindst tre gange undervejs. Og da en sejr i skrivende stund fås til odds 17,5, siger det vist alt om, hvilken Herkules-opgave, som vestjyderne står overfor.

Det var på forhånd givet, at Fiorentina ikke ville tage let på opgaven (italienske hold er notoriske for at tage let på især udekampe mod ukendte modstandere), eftersom lodtrækningen har maget det således, at vinderen af opgøret i 1/8-finalen møder Juventus (der slog Trabzonspor 2-0 i deres første møde). Altså en kamp, der helt sikkert vil være både prestige – og penge i.


Afskrive mulighederne helt er der naturligvis ingen der vil, men hvis man så PSG’s afklapsning af Bayer Leverkusen i sidste uge – og Real Madrids nedsabling af Schalke 04 onsdag aften – var der mange lighedspunkter i de interviews, som de slagne spillere gav efter kampen: Nemlig at returopgøret i grunden var 90 minutter, der bare skulle overstås.

Træner Niels Frederiksen har meldt ud, at Esbjerg vil stille med flere reserver til opgøret, for at spare spillere til weekendens Superligakamp mod OB.


Til Ritzau udtalte han at: "Vi skal absolut ikke ned og satse hele butikken på avancement. Vi skal tænke os om i forhold til spillernes belastning, men omvendt skal vi også have respekt for turneringen. Vi så trætte ud til sidst mod FC Nordsjælland, og torsdagens kamp sad i benene hos mange.”
Frederik Rønnow, Kian Hansen, Emil Lyng, Mohammed Fellah og Jens Berthel Askou er ikke med i truppen, og Frederiksen siger, at han vil overveje at spare nogle af de spillere, der har spillet 180 minutter i de første to kampe.

Fiorentina er uden den skadede Giuseppe Rossi i angrebet, hvilket kan give plads til Mario Gomez, der er på vej tilbage til kampform.

Firenze, den europæiske renæssances vugge, er en smuk by. Og et ganske passende sted for Esbjerg at slutte en flot europæisk kampagne.

Klik her for at spille på Fiorentina-Esbjerg