6'eren giver Tyskland hovedpine


I det 51. minut af venskabskampen på San Siro får det tyske landshold og træner Joachim Löw pludselig et problem, der kan være den absolutte akilleshæl for det ellers højt besungne tyske landshold og dets chancer ved VM i Brasilien næste sommer.

I det øjeblik går Sami Khedira nemlig i stykker (billedet herover). Eller rettere hans korsbånd rives over to steder, og en pause på fire til seks måneder truer.

Problemet er nemlig, at det ikke kun er Khedira, der er skadet på den ellers stjernebesatte tyske midtbane. Det er én specifik position, der er hårdt ramt: 6’eren.

Bastian Schweinsteiger er lige blevet opereret, Ilkay Gündogan (billedet herunder) er stadig ude, og Sven Bender er først lige kommet tilbage - fire mand der er udset til at gardere den samme plads på banen

Nuvel, man kan gøre som i München, nemlig smide Philipp Lahm ind på posten, men så mangler man en venstre back, der har samme kvaliteter som den klejne Lahm.

Så fra at have haft et luksusproblem, har Löw nu fået et reelt ét af slagsen.

På et mandskab, der ellers vrimler med verdensstjerner, er en af de vigtigste positioner nu pludselig uden en reel styrmand, for Tyskland kan jo umuligt rejse til VM med femtevalget som førstevalget.

For Khedira og Schweinsteiger bliver det en kamp mod uret, mens Gündogan nok skal blive klar, hvis ellers han kan holde sig fri for komplikationer, når han er tilbage på banen - senest når Bundesligaen fløjtes i gang i slutningen af januar.


Det er imidlertid ikke godt for forberedelserne, at hverken Khedira eller Schweinsteiger kan tænkes at være på 100 pct. klar, når VM-kapløbet skydes i gang - og Khedira er vigtig, hvilket han til fulde har bevist gennem de seneste år på landsholdet og hver uge hos Real Madrid.

Men som den tyske journalist Raphael Honigstein skriver i sin klumme hos ESPN, er tabet af Khedira måske mest af alt af psykologisk natur; fordi han er fra Stuttgart, er han neutral i kampen mellem Bayern og Dortmund-spillere.

Han er åltså en slags garanti for, at landsholdet ikke ender i klikedannelser og intern splid, hvilket tidligere har spoleret tyske landshold. Selvom det hele umiddelbart virker meget harmonisk i den tyske landsholdstrup, bruges der megen spalteplads i de tyske medier på at trække linjerne mellem Bayern og Dortmund meget skarpt op.

Tabloidpressen puster til ilden mellem BVB og FCB; bl.a. fordi Neuer, Lahm og Özil blev fritaget for venskabskampen mod England, mens Schmelzer spillede 90 minutter - og blev skadet. Ligesom Hummels spillede - og blev skadet. Og det lige inden lørdagens afgørende tyske ”clasico” klubberne imellem.

I dette spændende opgør vil begge storklubber være uden deres normale 6’ere. Hos et skadeplaget Dortmund-hold spilles pladsen af Nuri Sahin, mens Javi Martinez forventes at starte for Bayern.

I det lange løb kan det være en Dortmund-spiller, der kommer til at profitere af Khediras uheld og landstræner Löws dilemma. Hvis Gündogan ellers kan holde sin genoptræning på sporet og komme tilbage på sit tidligere niveau, ligner han den mest oplagte starter for tyskerne ved VM - på bekostning af såvel Khedira som Schweinsteiger (billedet herunder).

Sidstnævnte har haft problemer længe, og i tyske medier spekuleres der oven i købet i, at han har spillet kampe, selvom han på ingen måde var genoptrænet og ved de famøse 100 pct. Men fordi selve navnet Schweinsteiger vejer tungt i tysk fodbold, har man ladet tvivlen komme ham til gode.


Om udsigten til at blive leverandør af fremtidens tyske 6'er ligefrem er noget, der kan glæde Dortmund-træner Jürgen Klopp netop nu, er nok tvivlsomt; for med et forsvar, der er smadret i stumper og stykker (Hummels, Subotic og Schmelzer er alle skadet), kan Dortmund mere eller mindre smide mesterskabet, hvis de taber til Bayern i denne weekend.

Hvis Gündogan finder tilbage til det høje niveau, han havde i forrige sæson, er han den indlysende tyske 6’er til VM. Men det ændrer ikke ved, at Tyskland fra at have haft fire verdensstjerner på den defensive midtbane kan risikere at måtte sætte deres lid til én.


Klik her for at lytte til det seneste afsnit af Unibet SportsCast med Unibets Per Marxen og de to eksperter, Tipsbladets Jacob Hansen og 6'erens Mikkel Bischoff!


Klik her for at spille på lørdagens tyske Bundesliga-brag mellem Dortmund og Bayern hos Unibet!