Berlin bør kalde Bendtner


Nu leger vi lige, at vi er Nicklas Bendtners karrierådgivere. What to do, Nicklas? Du er til grin i det danske mediebillede. De fleste regner dig som en dygtig angriber, men ikke særlig klog - på nogen områder, whatsoever.

Men vi ved heldigvis, hvor du bør tage hen, og hvad du skal lave for at få dig selv under kontrol og igen gøre dig til den fodboldspiller, du selv mener, at du er.

Nej, du er ikke ligeglad. Din tid i England er sandsynligvis fordi, med mindre du vil have gæstevisitter hos inferiøre klubber som Hull, Stoke eller West Ham. Englænderne husker desværre kun alt for godt, så derfor skal Bendtner-brandet bygges op igen, og siden vi i dag er i godt humør, skal du få opskriften på at genopfinde sig selv. Helt gratis.

Tag til Berlin!

Her finder du Jos Luhukay, en hollandsk træner, en frisindet by (mere frisindet end de fleste tyske byer) og et mandskab med potentiale, der i øvrigt leder efter en angriber. Så chancen for at blive en stjerne (igen) er ikke større end i Berlin.

Adrian Ramos, den colombianske angriber med stor succes, drager til Dortmund, hvilket giver pladsen til en tung centerforward - lige præcis den plads, du helst vil spille.

Ja, bevares, Hertha Berlin er kun en mellemklub, der ikke skal spille Champions League eller Europa League i den kommende sæson, men det er en stor by og en stor klub med et fyldt stadion hver weekend.

Nej, du får ikke samme løn som i London, men det vil være det samme overalt i Tyskland. Se det i øjnene: Du er ikke i klasse med en Robert Lewandowski, men i Berlin vil du blive gladere end i Dortmund, Frankfurt eller Wolfsburg. Mest af alt fordi de alle har trænere, der er langt mere som Wenger.

I Berlin vil du få en hollænder, der giver lidt længere snor end de fleste tyske trænere, og en by, der accepterer en smule mere excentrisk optræden, end man gør andre steder. Du kommer aldrig til Bayern, og Hamburg skal du helt holde dig fra. Ganske vist er byen tættere på Danmark (i bil), men her holder Springer-koncernen og dermed tabloidavisen BILD Zeitung til, så du kommer aldrig til at gå i fred. Desuden er Reeperbahn en alt for stor fristelse.

Berlin, derimod, er kun en times flyvning væk fra København, så du kan stadig hoppe på Klatretøsen, når det passer dig - eller tage hende med, for Berlin er ikke bare hovedstaden, men også centrum for hele den tyske filmindustri.

Rent praktisk: Hertha leder efter en afløser for Ramos - den type centerforward, der kan score 13-16 mål på en sæson, og som kan gøre en plads i Europa League til en realistisk målsætning. Det ved vi, at du kan. Og endnu bedre: Holdet vil være gearet til netop en angriber af din type. Sidste sæson var de oprykkere, men denne gang gælder det de europæiske pladser. Så holdet vil spille på den måde, de gør, hvilket vil passe en type som dig helt perfekt.

Lønnen i Berlin vil være udmærket, men ikke så høj som i London. På den anden side skal du jo til at være (bare lidt) realistisk; du var (som de fleste andre) håbløst overbetalt i England, men dér sad du jo på bænken det meste af tiden og endte med at kede dig. Det kommer ikke til at ske i Berlin, hvor du kommer til at spille det meste af tiden. Bare hold dig fra skader, og mellem kampe og Klatretøs-visitter har du slet ikke tid til at udforske det pulserende berlinske natteliv med alle dets fristelser.

Og så kommer du også til at lære et nyt sprog, for tyske klubber har det med at have den kæphest, at deres spillere skal kunne kommunikere på det lokale sprog.

Berlin, Nicklas, Berlin ... i en mellemsæson, hvor holdet kun kan overraske igen, og hvor du - med en smule succes og 15 mål - kan blive manden, der symboliserer det. Hvis du virkelig er så god, som du selv tror, så er dette stedet at genrejse karrieren.

Se det i øjnene: Ingen af top 6-klubberne i England vil røre dig med en ildtang, så hvis du skal derop, hvor du tror, du hører hjemme, skal der radikale midler til. Topscorertitlen i Tyskland vil give tilbud som du ikke længere troede mulige. En retur til England vil derefter være indlysende eller et skifte til en af de etablerede topklubber på kontinentet. Eller bare at være en gud i Berlin; det er en fantastisk by, så der findes værre ting.

Tyskland ville være et klogt valg. Det stupide valg vil være en engelske sekundaklub eller en aftale med en klub, der spiller CL og mangler en femteangriber. De scenarier har både du og dine rådgivere allerede prøvet.

Så det er her, vi kommer ind med et godt råd - helt gratis: Skift nu til Hertha, levér varen og se, hvordan din status så er i ligaen og hos Morten Olsen.

”Nicklas Bendtner, topscorer hos Hertha Berlin i Bundesligaen”, lyder væsentlig bedre end ”Bendtner igen fanget døddrukken foran natklub.”

Og det er bestemt ikke umuligt at blive topscorer hos Hertha. Som sagt er dette et hold, hvor man sigter efter boksspilleren, som man så forventer, vil kunne levere varen. Og det er hvad vi regner med, at du, Nicklas Bendtner, (stadig) kan.

Blot skal du regne med at gå væsentligt ned i løn, for Berlin er ikke London. Finansielt ville Finans-Frankfurt være bedre, men sportsligt bør målet være hovedstaden. Overvej lige, hvor meget bare en enkelt succesfuld sæson vil kunne gøre for dig, hvis det stadig er en tilbagevenden til Premier League i triumf, der er det langsigtede mål.

Hertha Berlin er det smarte valg. Eneste problem ved denne ”pro bono”-analyse af Nicklas’ fremtid er, at Nicklas (og hans nuværende sammenrend af ”rådgivere”) indtil videre har vist sig mere grådige end smarte.

Men hvis du læser med, Nicklas, så velbekomme. Det første fix er altid gratis. Skal du have det næste, så koster det. Call us!

Læs flere blogindlæg af Bundesliga-ekspert Per Marxen!