Bundesliga: Forvent masser af mål når Dortmund gæster Schalke


Fredag
 

FC Augsburg 2.10 Uafgjort 3.30 1.FC Nürnberg 3.40

Markus Weinzierls FCA er årets hold. I syv kampe er det blevet til 12 point siden vinterpausen, hvilket er et stort skridt fremad i forhold til efteråret, hvor holdet kun skrabede ni point sammen i 17 kampe. Augsburg, der blev betragtet som klar nedrykningskandidat i december, har allerede overhalet Hoffenheim og ligner et mandskab, der måske endda kan true holdene længere oppe i tabellen. Det eneste problem er nøglen i 4-1-4-1-formationen, Daniel Baiers karantæne. Gæsterne kan igen stille med højre back Timmy Chandler, der har afsonet sin karantæne, men Nürnberg er ikke ligefrem skræmmende på fremmed græs. Det bliver en hård fight, og jo længere tid stillingen er uafgjort, jo mere tilfredse vil begge hold være med X'et. Sats på pointdeling.


Lørdag


FC Bayern München 1.10 Uafgjort 9.00 Fortuna Düsseldorf 22.00

"Alle tror, at vi vinder hver eneste kamp", har Bayerns midterforsvarer Daniel van Buyten udtalt i den forgangne uge. Ja, det gør de. Og det har de god grund til med tanke på den måde, Bayern har spillet i denne sæson. Sidst førerholdet mistede point, var for otte kampe siden. Det kræver en del at få øje på en udesejr i dette opgør, selvom Norbert Meiers mandskab er et af de mest irriterende hold at spille mod. Det eneste håb for udeholdet kommer i form af Bayerns generelle dominans i ligaen; sydtyskerne havde svært ved at spille op til deres bedste sidste uge (1-0 ude mod Hoffenheim), og det er ikke utænkeligt, at et øje hviler på returkampen mod Arsenal. Men det er halmstrå, vi klynger os til. Hjemmesejr.


Schalke 04 3.45 Uafgjort 3.40 Borussia Dortmund 2.05

Det er derbytid! Schalke har ramt sin bedste stime siden Huub Stevens afgang (ubesejret i fire kampe), men vil få sit at se til i forsøget på at spolere mestrenes hævn oven på 1-2-nederlaget på Westfalenstadion. Dortmund er fyldt med selvtillid efter sin 3-0-sejr over Shakhtar i midtugen. Selv en håndfuld skader - de centrale midtbanespillere Kehl og Sven Bender er sandsynligvis ude, og midterforsvarer Mats Hummels er fortsat tvivlsom - kan ikke ødelægge optimismen. De kongeblå er uden midtbaneprofilen Jermaine Jones, der er i karantæne. "Så kommer der færre frispark i denne kamp", jokede udeholdets træner, Jürgen Klopp. Men der kommer masser af mål i en kamp, der ender uafgjort.


SC Freiburg 1.95 Uafgjort 3.45 VfL Wolfsburg 3.75

Ulvene stiller med eks-Liverpool-spiller Sotiros Kyrgiakos i forsvaret. Hjemmesejr! Nej, seriøst: Freiburg ligner en favorit i denne kamp. Christian Streich skal ikke bekymre sig om skader. Dieter Hecking derimod vil rotere en hel del i et forsøg på at få sit hold i gang. Midterforsvarere Naldo og Alex Madlung vil begge være savnet i midten af bagkæden. Nerver kan også spille en rolle: Wolfsburg lever livet farligt tæt på nedrykningsstregen. Når alt dette er sagt, så kan det meget vel ende med en rimelig kedelig uafgjort kamp med maksimalt ét mål til hvert hold.


Mainz 05 2.95 Uafgjort 3.30 Bayer Leverkusen 2.35

Marco Caligiuri erstatter karantæneramte Zabavnik på venstre back hos Mainz. Bortset fra det er Tuchels mandskab ved fuld styrke. Førsteangriber Adam Szalai er tilbage på holdet efter at have siddet over i den skuffende 1-1-kamp mod Düsseldorf. Leverkusen har problemer i midterforsvaret, hvor de to normale startere, Toprak og Wollscheid, er ude med henholdvis knæskade og karantæne. Veteranen Manuel Friedrich og Daniel Schwaab kommer ind, med mindre trænerteamet beslutter sig for at rykke Michal Kadlec ind centralt. Mainz vil forsøge at udnytte dette. En smal hjemmesejr giver god spilværdi.
 

Greuther Fürth 2.60 Uafgjort 3.40 TSG Hoffenheim 2.55

Det ville være et godt tidspunkt at få sæsonens første hjemmesejr for Fürth, der uden tre point fra denne nedrykningsdyst får mere end svært ved at overkomme den afgrund på syv point, der ligger mellem holdet og playoff-pladserne. 1-1-kampen i Hamborg har givet en smule selvtillid til Ludwig Preis' mandskab, men Hoffenheim er også lidt mindre opgivende efter det snævre hjemmebanenederlag til Bayern. For en gangs skyld klappede publikum i stedet for at buhe efter slutfløjtet. Fürth må undvære midtbanespilleren Edgar Prib, mens gæsterne er uden Sejad Salihovics evner på dødboldssituationer. Jeg er fristet af at sige, at begge hold kan tabe kampen. Alternativt kan man gå efter udesejren.
 

Borussia Mönchengladbach 2.30 Uafgjort 3.40 Werder Bremen 2.95

Tredje nederlag i træk (0-1 hjemme til Augsburg) betyder, at Werder befinder sig foruroligende tæt på nedrykningsstregen. Heldigvis har træner Thomas Schaaf identificeret problemet. "De offentlige træningspas giver dig ikke mulighed for at øve noget som helst, fordi alle kender til det med det samme". Naturligvis - hvordan kan der være en anden årsag til et halvt årti med defensive tåbeligheder? Schaaf forventes at holde fast i sit , øh, modige 4-1-4-1-system, men kan tænkes at vælge nogle lidt mere defensivt orienterede spillere på midten af banen. Kevin De Bruyne, holdets bedste spiller denne sæson, har haft knæproblemer, så hold øje med truppen. Gladbach må undvære den centrale midtbanespiller Thorben Marx, men holdet har kun tabt to ud af de seneste 12 ligakampe (begge udekampe). Fraværet af Werders normale midterforsvarere, Prödl og Sokratis (begge i karantæne) gør, at vi tror på en hjemmesejr.


Søndag


Hannover 96 2.35 Uafgjort 3.40 Eintracht Frankfurt 2.85

Hos hjemmeholdet vil det hele igen afhænge af, om Mame Diouf bliver klar. Den efterspurgte angriber bliver muligvis klar i sidste øjeblik til at agere spydspids mod Armin Vehs famlende Frankfurt-hold, der nu er uden sejr og mål i fire kampe. Uden Diouf er Hannover kun halvt så farlig på trods af holdets ganske fine hjemmebanestatistik. Spekulationer om Vehs fremtid - han bliver nævnt som den næste Schalke-træner - har ikke hjulpet på tingene i Frankfurt. For at gøre ondt værre er den centrale midtbanespiller Sebastian Rode i karantæne. Med Diouf på banen ender det med en sikker hjemmesejr. Uden Diouf skraber 96 sejren hjem alligevel.


VfB Stuttgart 2.35 Uafgjort 3.40 Hamburger SV 2.90

William Kvist & Co. spillede en rædsom kamp mod Lazio torsdag aften; 0-2-nederlaget var holdet nådigt. Angriber Vedad Ibisevics comeback vil styrke angrebet, men VfB's sæson er ved at ende ganske irrelevant midt i tabellen. HSV får endnu en mulighed for at angribe fjerdepladsen søndag. Thorsten Finks spillere er veludhvilede og vil være opsatte på at gøre tingene gode igen efter den skuffende 1-1-kamp mod Fürth på hjemmebane. Holdets stamspillere er klar til kamp, og nordtyskerne bør tage alle tre point.


Klik her for at spille på weekendens Bundesliga-kampe.