Bundesliga: Forvent store sejre til Dortmund og Bayern i weekenden


Fredag
 

SC Freiburg 2.00 Uafgjort 3.40 Eintracht Frankfurt 3.55

Det er godt nok en kamp mellem Bundesligaens nummer fire og fem fredag aften, men der er stadig et element af overraskelse i, at begge klubber klarer sig så godt. Freiburg har ganske enkelt haft en utrolig sæson, og holdet har kun tabt to af sine seneste 15 kampe i alle turneringer. Christian Streich må klare sig uden højreback Veggar Eden Hedenstad - Mensur Mudjza kommer ind - men Jonathan Schmid er tilbage på midtbanen, hvilket giver træneren mulighed for at rykke Max Kruse frem i angrebet. Når sandheden skal frem, så er det dog næppe individuelle ændringer, der vil gøre den store forskel - Freiburg præsterer altid som et kollektiv. Frankfurt kan imidlertid få svært ved at score uden sin skadede angriber Srdjan Lakic og vil også savne den snu midtbanemand Takashi Inui (karantæne). Hjemmesejr.


Lørdag


VfB Stuttgart 2.05 Uafgjort 3.40 1. FC Nürnberg 3.45

William Kvist & Co. (nummer 12) er det eneste tilbageværende tyske hold i Europa League efter en 2-0-sejr over Genk torsdag aften. Som belønning får de lov til at spille mod Nürnberg mindre end 48 timer senere. Labbadia foretager sandsynligvis en eller to ændringer: Forsvarsspiller Georg Niedermeier er i karantæne. Stuttgart ville nok foretrække at skulle spille kampen på udebane, da holdet har store problemer med at åbne dybtliggende modstandere. Nürnberg (nummer 14) er i fin form og kunne meget vel frustrere det på papiret stærkere hjemmehold. En uafgjort med få scoringer ligner et godt sats.
 

FC Bayern München 1.18 Uafgjort 6.50 Werder Bremen 14.00

Vi skal ikke helt afskrive Bremens forestående opgave som 100 pct. håbløs: I tre ud af de fire (!) tilfælde hvor Bayern har tabt point i denne sæson, er det sket hjemme på Allianz Arena. Østrigske Marko Arnautovic, Werders Zlatan-agtige angriber, vender desuden tilbage; Elia vil nok ryge på bænken af samme grund. Det er så også dét, hvad angår optimismen på gæsternes vegne. Jupp Heynckes vil starte med Robben og Gomez i modsætning til kampen i London i midtugen, mens Thomas Schaaf må erstatte den græske forsvarsspiller Sokratis, der som den eneste har været i stand til at se nogenlunde kompetent ud i nortyskernes defensiv i de seneste par måneder. Assani Lukimya kommer ind i stedet for. Han er stærk, men ofte lidt for stærk: To udvisninger i otte startoptrædener tyder på manglende disciplin. Ok, lad os bare indrømme det: Der venter Werder en umulig opgave.
 

Hannover 96 2.55 Uafgjort 3.40 Hamburger SV 2.60

I begyndelsen af det nye ville det have været svært at forestille sig, at Thorsten Finks mandskab kunne byde 96 op til dans. Men HSV har fået en fantastisk start på 2013 (tre sejre, én uafgjort, ét nederlag), mens Mirko Slomka & Co. langsomt, men sikkert har mistet kontakten til Champions League-pladserne. Hjemmeholdet vil være træt efter en 1-1'er mod Anzhi torsdag mindre end 48 timer før denne kamp. HSV kan byde målmand Rene Adler velkommen tilbage i buret. Momentum peger mod en udesejr. Hannover er imidlertid et rigtig stærkt hjemmehold (syv sejre i 11 kampe), og fordi der er tale om et derby, vil de finde ekstra motivation. Hjemmesejr med nød og næppe.
 

Mainz 05 2.05 Uafgjort 3.40 VfL Wolfsburg 3.45

Ulvene blev komplet tæmmet af Bayern sidste fredag og var kun i stand til at sende ét skud af sted mod mål. Mainz er ikke helt så stærkt et hold, men kan skabe lignende problemer: Dieter Heckers tropper har det svært mod hold, der presser aggressivt på midtbanen. Individuelle fejl i bagkæden var årsagen til 2-2-kampen mod Schalke, men Mainz' træner, Thomas Tuchel, vil næppe foretage ændringer i start-11'eren. Gæsterne har muligheder på midtbanen, efter at Ivan Perisic er blevet klar. Det er en svær kamp at spå om. Wolfsburg vil spille på uafgjort og kunne meget vel få succes med den mission. Og der kommer ikke mange mål i opgøret.


FC Augsburg 2.15 Uafgjort 3.35 TSG Hoffenheim 3.20

"Vi kender til nedrykningskampen", har FCA-træner Markus Weinzierl udtalt. Men gør Hoffenheim også det? Mod Stuttgart (0-1) sørgede nerver og manglende kreativitet for, at det blev en sørgelig præstation. Kun ét point er der mellem Augsburg og den meget rigere klub TSG, og Weinzierl & Co. vil fornemme en god chance for at kravle op på playoffpladsen. Brasilianske Roberto Firmino, der er tilbage efter overstået karantæne, vil give udeholdet et lille kvalitetsløft, men Augsburg, der har alle sine nøglespillere klar, vil vise sig at være det stærkeste hold. Hjemmesejr.
 

Schalke 04 1.52 Uafgjort 3.90 Fortuna Düsseldorf 6.35

En overraskende fin præstation i Istanbul (1-1 mod Galatasaray) har givet en vis tro på, at de kongeblås "megakrise" (Süddeutsche Zeitung) kan være ved at være fortid. Førsteangriberen Klaas-Jan Huntelaar er klar igen, så der er en ganske god chance for, at Schalke kan spille sig til det, der i så fald blot vil være holdets anden ligasejr siden begyndelsen af november. Fortuna-boss Norbert Meier overvejer angiveligt at vende tilbage til 4-2-3-1-formationen med Stefan Reisinger på toppen. Det er et svært hold at spille mod, og jo længere tid kampen er målløs, jo mere rastløse bliver tilskuerne. Den nyfundne selvtillid bør dog hjælpe Schalke med at finde sit spil. Hjemmesejr.


Søndag
 

Greuther Fürth 4.35 Uafgjort 3.50 Bayer 04 Leverkusen 1.80

Fürth trykkede langt om længe på aftrækkeren: Træner Mike Büskens blev fyret i midtugen. U23-træner Ludwig Preis er blevet forfremmet, men man kan med rette tænke, at det er for sent for hjemmeholdet. Højreback Bernd Nehrig og den centrale midtbanespiller Joszef Varga er begge ude med karantæne, mens stamspillerne på midtbanen Edgar Prib og Stephan Fürstner er tvivlsomme. Leverkusen har tømmermænd fra Europa League (1-2-nederlag mod Benfica), men de vil gå efter at slå til på kontra, hvilket giver pote på Trolli Arena. Udesejr.
 

Borussia Mönchengladbach 5.20 Uafgjort 3.65 Borussia Dortmund 1.65

Mönchengladbach bragede ind i et 0-2-nederlag i Rom mod Lazio torsdag, hvor for mange fejl i forsvaret gjorde, at tyskerne aldrig rigtig var med i kampen. Lucien Favre vil foretage en eller to ændringer efter at have tjekket spillernes fysik de kommende dage, men det tyder imidlertid på, at det meste kommer til at dreje sig om Dortmund. Klopps hold leverede den bedste præstation i ligaen i denne sæson, da man ødelagde Frankfurt med 3-0, og fraværet af en regulær spydspids - Schieber og Lewandowski er i karantæne - vil ikke gøre den store forskel. Mario Götze rykkes frem som "en falsk nier", mens den fremragende Ilkay Gündogan udfylder 10'er-rollen. Alt andet end en stor udesejr vil være en enorm overraskelse.


Klik her for at spille på weekendens kampe i Bundesligaen.