Bundesliga: Hvor pokker finder de dem henne?


En spændende sæson venter i Tyskland, og selvom vi efterhånden har fået tudet ørerne fulde om Julian Draxler, Leon Goretzka og naturligvis Pierre-Emile Højbjerg, er der også en række andre potentielle stjerneskud, som er værd at holde et vågent øje med i det tyske. Her er anden del om de tyske talenter, som man bør holde godt øje med i den kommende Bundesliga-sæson. Vi begynder i Hoffenheim:

Kevin Akpoguma (Hoffenheim, 19 år)

Det bliver svært for træner Markus Gisdol at holde Kevin Akpoguma (billedet herunder) fra holdkortet i den kommende sæson - især efter at Philipp Lahm har trukket sig fra landsholdet - for unge Kevin spiller den samme plads som Lahm og spiller den godt. Han vil som en anden Jedi-lærling være oplagt til at erstatte Lahm på et tidspunkt, hvilket Lahms nuværende klub sikkert allerede har indset. Potentialet er der i hvert fald - også fordi Akpoguma på U19-landsholdet blev brugt som angrebsback. Det mestrede han også, så den unge mand har alle forudsætninger for at blive erstatningen for Philipp Lahm. Den lader vi lige stå et øjeblik: Tyskerne har muligvis den fuldgyldige erstatning for Lahm klar i kulissen.

 
Niklas Süle (Hoffenheim, 18 år)

Danske Jannik Vestergaards værste konkurrent til en fast plads i centerforsvaret, men det er en anden historie. Var den yngste debutant i klubbens historie og takket være hans mål mod Bayern i sidste sæson også den yngste målscorer i Hoffenheims historie. Sammenlignes med Per Mertesacker (Süle er 1,95 meter høj), men er hurtigere og teknisk bedre.

 


Levin Öztunali (Bayer Leverkusen, 18 år)

Det tætteste man kommer på fodboldkongelighed i Tyskland. Öztunali er nemlig barnebarn til HSV-legenden Uwe Seeler, men fik aldrig noget gennembrud i Hansestaden. Det har den nykårede U19-europamester fået nu, og han fik ni Bundesligakampe i sidste sæson, hvor han i øvrigt var klubbens yngste debutant nogensinde. Under den nye cheftræner Roger Schmidt vil han få mange flere kampe, for Schmidt har kun lovord til overs og kalder Öztunali for ”en 6’er af den nye skole”.

 

LÆS MERE: Kan Bayer Leverkusens dyre drenge besejre FC København?

Julian Brandt (Bayer Leverkusen, 18 år)

Schürrle 2.0 kalder mange Leverkusens Julian Brandt; en hurtig, træfsikker holdspiller, som den nye træner, Roger Schmidt, har store forventninger til. Han skal nok tilbringe mere tid sammen med noget jern i træningsrummet, men resten er på plads, og unge Brandt kan blive en af de helt store forhåbninger i den kommende sæson, såfremt Schmidts ord står til troende. Brandt er en ung mand, der kan slå flanker til Kießling og Drmic eller kan følge med, når Heung-Min Son sætter fart. Under alle omstændigheder nok det næste indlysende salgsobjekt fra Die Werkself, da han ligner et af de store stjerneskud i den kommende sæson.


Marc-Oliver Kempf (SC Freiburg, 19 år)

En spiller, der grundet sin unge alder, var nervøs for at mangle spilletid i Frankfurt, hvor Thomas Schaaf har overtaget roret, så Freiburg var hurtig og skrev kontrakt med ham allerede inden U19-EM. En centerforsvarer, der i fremtiden kan gøre selv Mats Hummels rangen stridig - en fyr, som spiller med stor selvtillid og en ro, man ellers ikke ser hos så ung en spiller. Freiburg kommer (igen-igen) til at tjene kassen, når en storklub melder sig på banen som køber. Indtil da skal Kempf nok forhindre rigeligt med scoringer mod sit hold.

 


Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart, 21 år)

Berlineren har tysk far, moderen fra Sierra Leone, og så er han lillebror til den tidligere Dortmund-spiller Sahr Senesie. Oprindelig købt som gardering for Georg Niedemeyer og Serdar Tasci, men er stille og roligt blevet fast mand i VfB’s centerforsvar. Ligner Jerome Boateng i spillestil og fik i år debut på A-landsholdet, hvor han i testkampen mod Polen blev kåret som Man of the Match. Er en kompromisløs forsvarspiller uden de store dikkedarer, som en Premier League-klub om et par år vil være villigt til at betale 150 millioner for, hvis han ellers fortsætter sin positive udvikling.

.


Erik Durm (Borussia Dortmund, 22 år)

Verdensmester Durm blev af Jürgen Klopp omskolet fra angriber til venstre back. Hurtig og forudseende og var givetvis med i VM-truppen, fordi Joachim Löw kunne huske, hvordan Durm i sidste sæson tog brodden af såvel Arjen Robben som Gareth Bale. Kæmper om pladsen med Marcel Schmelzer både på klubholdet og landsholdet, men det var Durm, der kom med til VM på bekostning af Schmelzer, så hvis ikke sidstnævnte lægger på, så er det Durm, der er den faste venstre back fra nu af.