Bundesliga: Optakt og spilforslag til fredagens og lørdagens kampe


Fredag

FC Bayern München 1.15 Uafgjort 7.50 Borussia Mönchengladbach 15.00

Sådan som det går i denne sæson, kunne Bayern meget vel blive mestre i marts. "Det er kun os selv, der kan stoppe os", sagde Mario Gomez med den elskelige beskedenhed, der har gjort klubben til enhver neutral tilskuers favorit gennem årene.

Men vil Gladbach spolere festen? Lucien Favres hold har fundet noget stabilitet efter en ret skidt start. Holdet har kun tabt to gange i de seneste 13 kampe (i alle turneringer). Sidste sæson vandt de til og med begge kampe mod Bayern.

Naturligvis er hjemmeholdet, der er uden Luiz Gustavo (lyske), Arjen Robben (den sædvanlige mystiske lårskade) og Holger Badstuber (knæ), favorit til at tge sejren mod Borussia, der må klare sig uden forsvarsspilleren Alvaro Dominguez. Oddsene er dog således, at et lille spil på uafgjort og/eller udesejr vil give mening. Hvis du altså er parat til at gamble.

Lørdag

Bayer Leverkusen 1.60 Uafgjort 3.80 Hamburger SV 5.50

Leverkusens nederlag ude mod Hannover var både besynderligt og fuldstændig unødvendigt. Det kan dog også tjene som en værdifuld lektion. Leverkusen er et godt hold - det næstbedste i tabellen faktisk - men spillerne er ikke helt dygtige nok til at vinde kampe, når de stopper med at spille sammen.

Der kommer en reaktion: Bayer ønsker at gå på vinterferie med en god fornemmelse og uden at skulle se tilbage på spildte chancer. Men uden Carvajal, Toprak og Reinartz kan de være en smule mere skrøbelige end normalt. HSV brugte et par dage på at tage et smut til Brasilien for at spille venskabskamp (1-2 mod Gremio) i sidste uge, men spillerne burde have haft tid nok til at hvile ud. Det er en kamp for over-spillene (over 2.5 mål til odds 1.72) og en snæver hjemmesejr.

SpvGG Greuther Fürth 2.35 Uafgjort 3.25, FC Augsburg 3.00

Dette er en kamp mellem de nederste to hold, der begge har otte point og en målscore på -17. Det er ikke nødvendigt at sige, at det er en must-win for begge klubber, men man kan ikke lade være med at tænke, at resultatet er ganske ligegyldigt for det store billede: Fürth og Augsburg er nedrykningsfavoritter, og begge lejre har store skadesproblemer. Vi råder jer til at spille på Augsburg på trods af Fürths hjemmebanefordel: Markus Weinzierls hold er en smule bedre spiller for spiller.

VfL Wolfsburg 2.10 Uafgjort 3.40 Eintracht Frankfurt 3.35

Frankfurt er officielt sæsonens største overraskelse indtil videre. Deres 4-1-sejr over Bremen havde et vist element af held over sig for nu at være ærlig, men med angriberen Alex Meier i formidabel form er holdet altid godt for mål.

Gæsterne får dog et problem på Volkswagen-Arena. Veteranforsvarsspilleren Heiko Butsher, en nøglespiller i fraværet af Bamba Anderson, er ude. Vadim Demidov, hans erstatning, er en smule utilregnelig: Frankfurt har kun fået ét point for fem kampe, når den norske træmand har været på banen. Wolfsburg er storfavorit, men hold øje med de seneste trupnyheder: Nøglespiller Diego er tvivlsom efter at have fået et slag over sin ankel.

FSV Mainz 05 2.20 Uafgjort 3.45 VfB Stuttgart 3.10

Thomas Tuchel er tvunget til at spille med midterforsvareren Jan Kirchhoff i stedet for den karantæneramte Nikolce Noveski, men Bruno Labbadia har større problemer, da der ikke er en højreback til rådighed efter Sakais karantæne. Den unge Antonio Rüdiger vil muligvis få sin debut på den uvante plads.

En anden valgmulighed vil være at lade Arthur Boka skifte side. Hjemmeholdet vil uden tvivl komme frem til masser af chancer, og Stuttgart vil også finde nettet. Det kan meget vel ende med en målrig uafgjort.

Fortuna Düsseldorf 2.70 Uafgjort 3.35 Hannover 96 2.50

Angriberen Robbie Kruse, der har været en nøglespiller de seneste uger, er ude med karantæne, og den mere direkte Daniel Schahin erstatter ham. Træner Norbert Meier har masser af muligheder i defensiven, efter at Stelios Malezas er blevet klar igen.

Hannover kan igen regne med Karim Haggui i den bagerste kæde. Fatigue har plaget 96 i de seneste kampe, men holdets attitude og mentale styrke har været forrygende. Måden de slog tilbage og vandt 3-2 hjemme mod Leverkusen sidste søndag var virkelig imponerende. Hvis holdet også er klar allerede fra første halvleg, så vinder de denne kamp.

FC Schalke 04 1.67 Uafgjort 3.65 SC Freiburg 5.00

Der er panik hos de kongeblå. Sportsdirektør Horst Heldt blev tvunget til at dementere rygter om, at denne kamp skulle være en "finale" for træner Huub Stevens. "Jeg ved ikke, hvem der har fundet på det", sagde han. Faktum er dog, at S04 har brug for en sejr for at afværge endnu mere uro. Midtbanedynamoen Jermaine Jones er i karantæne, midterforsvarer Kyriakos Papadopoulos er ude med en knæskade, og Afellay og Farfan er stadig tvivlsomme. Dermed er der lagt op til sjældne startpladser til Christoph Moritz og Chinedu Obasi.

Freiburg kan sige velkommen tilbage til forsvarsspiller Diagne og midtbanespiller Schuster, og humøret kunne faktisk ikk være højere i klubben. En udesejr vil betyde, at de overhaler Schalke, men det er mere sandsynligt, at hjemmeholdet tager sig sammen og hiver en uskøn sejr hjem.

Optakt og spilforslag til søndagskampene følger...