Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekenden1. FC Nürnberg 2.15, uafgjort 3.40, Eintracht Frankfurt 3.20

I dette møde mellem to af sæsonens overraskelser er udfaldet helt åbent. Hjemmeholdet vil være små favoritter takket være sine fantastiske tilskuere og den mageløse playmaker Hiroshi Kiyotake, der har har lyst ligaen op indtil videre. Frankfurt har dog mod, fighterånd og midtbaneduoen Schwegler-Rode til at skærme af for de bagerste fire. Det burde blive en rigtig god kamp, som Dieter Heckings hold lige nøjagtig vinder.

Schalke 04 4.00, uafgjort 3.45, Bayern München 1.90

Det første top 3-opgør i denne sæson udgør en stor test for begge hold efter deres fremragende start. Schalkes største bekymring er Jermaine Jones (muskelskade). Bliver amerikaneren ikke klar i tide, må Höger eller den mere offensive midtbanespiller Holtby vikariere på den centrale midtbane, hvilket på den ene eller anden måde vil gøre de kongeblås soliditet mindre. Førsteangriber Klaas-Jan Huntelaar har været forkølet i den forløbne uge. Han burde spille, men hold øje med nyhederne, da han ikke lader sig erstatte. Også i Bayern er alle mand på dæk op til den traditionelt hårde rejse til VeltinsArena. Det bliver en hård og lige kamp, og jo længere tid stillingen er uafgjort, jo mere vil de to hold hælde til at gå efter det ene point.

VfL Wolfsburg 1.80, uafgjort 3.45, Greuther Fürth 4.40

"Hvor gode er Wolfsburg?" var et af nøglespørgsmålene før sæsonen. Indtil videre giver det mere mening at spørge: "Helt præcis hvor dårlige er de?". Felix Magaths hyr-og-fyr-politik er blevet så uberegnelig, at midterforsvareren Simon Kjær, der ikke længere var ønsket i klubben i begyndelsen af sæsonen, pludselig spiller regelmæssigt på midtbanen. På papiret burde Ulvene vinde over de nye drenge i klassen, der vil være tvunget til at undvære midtbanespiller Sebastian Tyrala (knæskadet) i en længere periode, men et sats på uafgjort eller udebanesejr kunne meget vel give gevinst.

Mainz 05 1.70, uafgjort 3.60, FC Augsburg 4.90

Et sekspoint-opgør i september? Sådan ser det ud. For Mainz er den sensationelle boyband-æra blot et minde, og Augsburgs anden sæson i Bundesligaen har hele tiden været spået til at blive en kamp efter afskeden med træner Jos Luhukay. 05-træner Thomas Tuchel kræver en sejr i dette bundopgør. Der er ikke meget forskel på holdene - ingen af dem har været i stand til at eksekvere deres presspil over længere perioder. Vi satser på en snæver hjemmebanesejr.

Hamburger SV 5.65, uafgjort 3.90, Borussia Dortmund 1.55

Som et klart tegn på, at Hamburg-træner Torsten Fink stadig er i tvivl om, hvem han skal vælge, blev der i midtugen varslet rotation. Kun den defensive midtbanespiller Milan Badelj, mini-Messias Rafael van der vaart og (det meste af) bagkæden forventes at overleve udrensningen; Petr Jiracek (i karantæne) vil være savnet på midten. Mestrenes presspil burde blive betalt tilbage i tifold på Imtech Arena - især hvis Sven Bender vender tilbage til midtbanen efter skade. Jürgen Klopp kan give Marco Reus eller Mario Götze et hvil til fordel for den mere energiske Kevin Großkreutz. Det er svært at forudsige andet end en overbevisende udesejr.

Fortuna Düsseldorf 2.20, uafgjort 3.30, SC Freiburg 3.15

Daniel Caliguris mulige tilbagevenden vil tilføre kvalitet til den midterste del af banen for Christian Streichs udehold. Freiburg nyder livet i øjeblikket: 5-3-sejren over Hoffenheim har skabt glæde i omklædningsrummet. Men det nye hold Düsseldorf har vist sig at være overraskende modstandsdygtige indtil videre; Norbert Meiers fleksible defensiv er endnu ikke blevet overrumblet. Fortuna har en del at skyde med og mange valgmuligheder i offensiven, men de risikerer at blive udmanøvreret af deres snu modstandere. Det lugter af en uafgjort.

Bayer Leverkusen 2.05, uafgjort 3.40, Borussia Mönchengladbach 3.45

Leverkusen mangler konsekvens i feltet; Gladbach fleksibilitet og kreativitet på midtbanen. Lagt sammen ville de udgøre et ganske godt hold, men nu bliver de altså nødt til at spille mod hinanden efter skuffende 0-0-kampe i Europa League. Lucien Favres mandskab burde være en smule friskere til trods for rejsen til Limassol på Cypern: Schweizeren sparede masser af nøglespillere, mens Bayer stillede med det stærkeste hold mod Metalist torsdag. Leverkusen er favorit, men den største gevinst ligger i 2-tallet i dette Rhin-derby.

Werder Bremen 1.90, uafgjort 3.40, VfB Stuttgart 3.95

Thomas Schaafs mandskab har kun tre point til trods for en række rimelig gode præstationer indtil videre. Men det må ses i det rette perspektiv: Programmet har været meget hårdt. Mod de meget mindre overbevisende Stuttgart, der kommer lige fra en 2-2-kamp mod Steaua Bukarest på hjemmebane, vil holdet forsøge at få indstillet kanonerne. Begge hold kan stille i stærkeste opstilling. Med mindre der sker et lille mirakel, kunne Werder meget vel smadre Bruno Labbadias tropper til ukendelighed.

1899 Hoffenheim 2.55, uafgjort 3.40, Hannover 96 2.60

Netop som man troede, at Hoffenheims problemer ikke kunne bliver større, valgte de at udnævne Andreas Müller som deres nye sportsdirektør. Endnu en bølge af tvivlsomme indkøb fra Rogons sportsmanagement-bureau er uden tvivl blot et par måneder væk. Hannover vil gøre klogt i at begynde kampen med fokus på det defensive efter en krævende tur til Twente torsdag, men holdet burde kunne overtage kontrollen med kampen, efterhånden som den udvikler sig. Spil på udesejren, selvom 96's ungarske playmaker Szabolcs Huszti efterlader et hul. Boks-til-boks-specialisten Lars Stindl vil indgå i en lettere omorganiseret 4-4-1-1-formation.