Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekenden


1899 Hoffenheim 1.80, uafgjort 3.45, Greuther Fürth 4.40

"Vi har mistet vores selvtillid og vores føling med bolden," sagde Fürths præsident, Helmut Hack, i midtugen. Rent faktisk har holdet tabt næsten alle de kvaliteter, der førte dem frem til oprykning sidste år. Mike Büskens hold har ikke lignet sig selv i klubbens første Bundesliga-sæson nogensinde. I angrebet er problemet særligt akut: To mål i syv kampe er ikke nok til at fjerne frygten for nedrykning. Hoffenheim derimod ser ud til at være i nogenlunde form efter holdets frygtelige start. Sejad Salihovic er ude med karantæne, mens den evigt solbrændte Conan The Barbarian-imitator Tim Wiese er tilbage i værternes bur. Hoffenheim bør vinde kampen ganske komfortabelt.

Borussia Dortmund 1.70, uafgjort 3.55, Schalke 04 4.95

Det er derbytid i Ruhr-distriktet, og for en gangs skyld er de kongeblå det bedst kørende mandskab. De besøger Signal Iduna Park med bevidstheden om, at en ydmyg uafgjort vil skade deres rivalers mesterskabschancer betragteligt. Den vigtige centrale forsvarsspiller Kyriakos Papadopolous er ude med virus og bliver erstattet af den mindre imponerende Joel Matip, og der er bekymrede miner i forhold til venstreback Christian Fuchs' forstuvede fod, men Schalke har ikke haft så meget tro på et godt derbyresultat i et godt stykke tid. Dortmund-spillerne kan se frem mod mødet med Real Madrid på onsdag, og man skal yde sit bedste for at slå gæsterne uden Mario Götze og Jakub Blaszczykowski. Ivan Perisic og Kevin Großkreutz kommer ind på holdet, men der er mange spillere, der render rundt med småskader. Der er ikke noget at sige til, at Jürgen Klopp så urolig ud på pressemødet; denne kamp kommer på det værst tænkelige tidspunkt for hans hold. Schalke får uafgjort.

Bayer Leverkusen 1.68, uafgjort 3.65, 1. FSV Mainz 05 5.00

Thomas Tuchels mandskab vil være uden den centrale forsvarer Niko Bungert i det meste af sæsonen på grund af en korsbåndsskade; Jan Kirchhoff erstatter ham. Problemer i angrebet, hvor Eric Maxim Choupo-Moting og Ivan Klasnic er ude, har tvunget Tuchel ind på Stuart Pearce-territorium i midtugen, hvor han forsøgte sig med målmand Christian Wetklo som angriber i en træningskamp. Målmanden scorede to gange, men det er ikke sandsynligt, at han kommer uden for eget felt mod et Leverkusen-hold, der stadig har brug for en eller to sejre for at nå topformen. Sidney Sam, en brugbar indskifter i de seneste uger, er ude, og en eller to andre (Lars Bender, Stefan Reinarzt) er tvivlsomme, men Bayers offensive styrke burde alligevel gøre forskellen i denne kamp.

VfL Wolfsburg 2.25, uafgjort 3.40, SC Freiburg 3.00

Ulvene er i frit fald. Tilhængerne protesterede mod Felix Magath i løbet af ugen, men træneren lagde ansvaret for de rædselsfulde resultater over på sine spillere. Midterforsvareren Naldo har lavet for mange fejl, noterede han syrligt. Den tidligere Middlesbrough-mand Emanuel Pogatetz har heller ikke ligefrem banket på til kridthuset, så der er forlydender om, at Felipe kan erstatte en af dem i hjertet af forsvaret. Det er næsten umuligt at forudse Magaths nøjagtige opstilling på midtbanen og i angrebet, hvor truppen har masser af muligheder, men få automatiske startere. Freiburg, der stadig er uden den karantæneramte Karim Guedé, er et mere organiseret hold, og man vil forsøge at overfylde midten af banen, hvor værterne spiller meget snævert. Det resolutte udehold burde komme hjem med minimum et point og kan måske endda fortjene et lille spil på udesejren.

Eintracht Frankfurt 2.20, uafgjort 3.45, Hannover 96 3.05

Er Frankfurts boble bristet? De så ikke imponerende ud i det 0-2-nederlag ude mod Gladbach, der satte en stopper for holdets stime som ubesejret før landsholdspausen. Hannover derimod spillede godt, da de kæmpede sig tilbage og erobrede et velfortjent point mod Dortmund. Ingen af holdene har nævneværdige skadesproblemer, men 96's meget vigtige centrale midtbanespiller Sergio Pinto er tvivlsom på grund af tilbagevendende rygproblemer. Det vil være klogt at kigge på startopstillingerne, før man sætter penge på kampen, men hvis alle spiller op til det normale niveau, har Hannover, hvad der skal til for at tage sejren.

Fortuna Düsseldorf 9.75, uafgjort 5.00, Bayern München 1.30

De overraskende solide værter må klare sig uden forsvarsspilleren Stelios Malezas, der fik en lårskade, da han spillede landskamp for Grækenland. Den spanske midterforsvarer Juanan vil få nok at se til mod ligaens førerhold, og Fortunas kaptajn, Andreas Lambertz, er tvivlsom. Jupp Heynckes er stadig uden Arjen Robben (muskelproblemer) og bliver måske nødt til at spare Franck Ribery, men venstreback David Alaba gør et velkomment comeback på bænken efter sin skade. Bayern har ofte problemer efter landskampspauser og vil have et øje på kampen tirsdag mod Lille, men de vil være motiveret af udsigten til den ottende sejr på stribe, hvilket vil være rekord. Den får de lige med nød og næppe.

Werder Bremen 2.10, uafgjort 3.40, Borussia Mönchengladbach 3.30

Kevin de Bruynes kritiske bemærkninger om Werder, Tyskland og træner Thomas Schaaf har ført til en del uro de seneste dage, men det største problem er, at Werder har fået sin dårligste start på sæsonen, siden træneren kom til. Et nyt 4-1-4-1-system har givet holdet masser af angrebsmæssig slagstyrke, men den velkendte skrøbelighed i forsvaret består. Bremen indkasserer altid et mål eller to, selvom de spiller godt. Gladbach vil have på fornemmelsen, at de kan få mindst et point her efter den overbevisende 2-0-sejr over Frankfurt. Selvom Lucien Favres hold ikke er lige så farlige som i sidste sæson, vil de være deres værter taktisk overlegne. Med en smule held vinder Gladbach også denne kamp.

FC Nürnberg 2.05, uafgjort 3.40, FC Augsburg 3.45

Dette er en klassisk nedrykningskamp om seks point, og den vil sandsynligvis byde på få mål. Nürnberg vil have fået selvtillid med Per Nilssons comeback i hjertet af forsvaret, hvor man er faldet fra hinanden i de seneste uger. Nürnberg kan næppe spille dårligere, end de har gjort, og hjemmeholdet må være favoritter til at tage en snæver sejr.

Hamburger SV 2.15, uafgjort 3.40, VfB Stuttgart 3.20

"Jeg er klar," erklærede Rafael van der Vaart fredag morgen. Det kommer som en stor lettelse, for hollænderen har været en nøgleperson i HSV's comeback i de seneste uger. De er allerede kravlet op som nummer otte i rækken og drømmer hemmelige drømme om Europa League på trods af kaptajn Heiko Westermanns advarsler. "Vi er ikke kommet så langt endnu," har forsvareren sagt. Den kontrollerende midtbanespiller Milan Badelj er tvivlsom efter et slag på anklen og vil være et stort savn. Ikke desto mindre er den genvundne selvtillid på holdet så stor, at en sejr over det pressede udehold betragtes som en selvfølgelighed. Det er svært at tro på Stuttgart for at være helt ærlig. Især efter at træner Bruno Labbadia flippede ud og udstillede sin nervøsitet. Angriberen Cacau er kommet alvorligt til skade med sit knæ og er ude i et par måneder. Alligevel har VfB en del muligheder i offensiven. Dette kan meget vel ende med en mindre forudsigelig affære, end holdenes form tyder på. Mange mål kan meget vel være det klogeste spil.