Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Bayern München 1.15 Uafgjort 7.25 Eintracht Frankfurt 15.00

Det bayerske mandskab er uimodståeligt i øjeblikket. Målene kommer alle steder fra, og selv Manuel Neuer så farlig ud på sit måltogt i sidste minut af kampen mod Leverkusen. Ribery og Robben er tilbage i form, hvilket naturligvis har styrket holdet, men måske skal den største forskel tilskrives forsvarsspilleren David Alaba. Østrigeren står for langt større hurtighed og bredde i spillet end sin skadede forgænger på pladsen, Holger Badstuber, der er mere tryg ved at søge ind i banen. Frankfurt er et ganske solidt hold, og den snu Alex Meier er i fremragende form. Men du skal være mere end modig for at spille på andet end en hjemmesejr her.

Fortuna Düsseldorf 2.65 Uafgjort 3.30 TSG Hoffenheim 2.55

Tim Wiese fik sit navn sunget af tilhængerne i løbet af den uventede 3-2-sejr over Schalke. Målmanden havde fortjent hyldesten med en sjælden kompetent præstation, men Markus Babbels hold stjal på visse punkter sejren. Hoffenheim blev udspillet i store dele af kampen. Ikke desto mindre ser det mentale spil ud til at være vendt. Der er en grundlæggende tro på, at Düsseldorf kan besejres på sin egen bane på trods af Hoffenheims problemer i forsvaret, hvor midtbanemanden Daniel Williams må give en hånd med i midterforsvaret. Fortuna har tabt sine seneste fire ligakampe og er uden sin vigtigste angriber, dani Schahin. Markus Babbel kunne meget vel notere sig for sin anden udebanesejr på Esprit-Arena.

SC Freiburg 2.10 Uafgjort 3.45 HSV 3.30

Fraværet af den 18-årige midterforsvarer Matthias Ginter, en nøglespiller denne sæson, vil fortsat gøre ondt på holdet fra Breisgau. Erstatningen Pavel Krmas er rutineret, men mindre dygtig med bolden. Jan Rosenthal, der tilfører noget nyt til midtbanen, har gjort et overraskende hurtigt comeback. Hos Hamborg erstatter den tidligere Wigan-spiller Paul Scharner Michael Mancienne, der er ude med influenza, mens venstrebacken Dennis Aogo forventes at få sin første kamp siden august. Marcell Jansen bliver flyttet til midtbanen. "Det er ikke verdens undergang, hvis vi taber til Hamborg", har Freiburgs træner, Christian Streich, udtalt, men der er ingen grund til at være så pessimistisk. Freiburg burde hive en uafgjort i land.

Schalke 1.48 Uafgjort 4.00 Bremen 6.90

Werder offentliggjorde tab for omkring 100 millioner kroner denne uge. Direktør Klaus Allofs er vant til at præsentere langt bedre regnskaber. Underskuddet vil lægge pres på Werder i forhold til at kvalificere sig til Europa i denne sæson, men på trods af holdets 2-1-sejr over Mainz, hvor Aaron Hunt scorede to gange, laver mandskabet alt for mange fejl, og det er en trup ude af balance. Schalke må undvære højrebacken Atsuto Uchida (forstrækning i låret) og midtbanespilleren Marco Höger (ankelskade), så man er tvunget til at bruge Benedikt Höwedes i højre side af forsvarskæden. Kyriakos Papadopoulous er tilbage, så Schalke burde stadig være relativt solide bagtil. Holdet er klare favoritter, men kunne meget vel være en smule trætte efter 2-2-kampen mod Arsenal i Champions League. sats på, at Werder får et point.

FC Augsburg 5.90 Uafgjort 3.90 Borussia Dortmund 1.55

Mestrene imponerede igen, igen i midtugen i Madrid, men i den hjemlige liga har de seneste resultater været skuffende. En ubehagelig cocktail af mental træthed, skader og måske en lille tab af koncentration har ført til, at Dortmund har underpræsteret i Bundesligaen. Jürgen Klopp har behov for at friske tingene op, så spillere som Ivan Perisic og Moritz Leitner kommer ind på holdet. Dortmund har på papiret, hvad der skal til for at snuppe alle tre point på udebane. Men Augsburg kan stille med stærkeste start-11'er - stort set for første gang i sæsonen. At spille mod favoritterne kan måske se lidt for smart ud, men det kan ikke desto mindre være et godt outsiderspil.

VfL Wolfsburg 3.10 Uafgjort 3.40 Bayer Leverkusen 2.20

Bayer sparede Stefan Kiessling og Gonzalo Castro i den nemme 3-0-sejr over Rapid Wien, men vil være uden kaptajn Simon Rolfes (karantæne), målmand Bernd Leno og muligvis også venstrebacken Philipp Wollscheid (influenza). Det kan være en god idé at holde øje med trupnyheder indtil det sidste, for umiddelbart ser udeholdet en smule tynde ud før kampen. Den slags bekymringer har Wolfsburg ikke. Manglen på bredde og kreativitet i spillet - med undtagelse af playmakeren Diego - er et problem, men hjemmeholdet burde få et resultat på eget græs. Et snævert 1-tal tyder det på.

Greuther Fürth 2.55 Uafgjort 3.40 Mönchengladbach 2.60

Gerald Asamoah er tvivlsom, men Fürth har alternativer i angrebet. Tre uafgjorte i træk har gjort meget for selvtilliden hos Mike Büskens spillere, men der er brug for et par sejre, hvis man vil væk fra nedrykningszonen. De første tre point på eget græs kunne meget vel ligge og vente søndag. Gladbach vil være trætte efter en hårdt tilkæmpet 2-2'er mod Marseille. Fürth burde hive en snæver sejr hjem.

VfB Stuttgart 2.00 Uafgjort 3.40 Hannover 96 3.55

Dette kunne meget vel ende som en duel mellem de to holds angribere. Vedad Ibisevic og Martin harnik fortsætter med at levere varen for VfB, mens Mame Biram Diouf (seks mål i fem kampe i alle turneringer) ikke kan stoppe med at score for udeholdet. Hannover er et bedre hold og ville være favoritter på neutral bane, men de spillede en hård kamp mod Helsingborg torsdag aften. Stuttgart, der som bekendt slog FC København 2-0 i Parken samme aften, har kun tabt to ud af sine seneste 13 kampe i alle turneringer. Det kan blive til hvad som helst, så det bedste man kan gøre her er at spille på en del mål.