Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Fredag

Hamburger SV 2.00 Uafgjort 3.40 TSG Hoffenheim 3.60

Frank Kramer, Tysklands U23-træner, har grebet tøjlerne efter Markus Babbel i Hoffenheim, og spørgsmålet er så, om der kommer en ny-træner-effekt? TSG kan næppe spille dårligere - især i forsvaret - end det har været tilfældet i de seneste måneder, men om det vil være nok på Volksparkstadion er en anden sag. Hamborg er uden Maximilian Beister (lårskade) på den offensive midtbane, og den unge Zhi-Gin Lam bliver måske tvunget ned på venstre back. Nordtyskerne er naturligvis favoritter. Alting taget i betragtning giver det mening at smide en lille skilling på 2-tallet - kvalitetsforskellen er ikke så stor, som oddsene kan indikere.

Lørdag

Borussia Dortmund 1.30 Uafgjort 5.00 VfL Wolfsburg 9.50

Borussia Dortmund formåede at give sit polske triumvirat og Mario Götze et velfortjent hvil i 1-0-sejren over Manchester City. De er alle klar mod Ulvene, men midterforsvarer Neven Subotic er tvivlsom med en hofteskade. Felipe Santana er imidlertid en yderst kompetent vicesherif på pladsen. Direktør Watzke vil have sit hold til at generobre andenpladsen, og spillerne skal nok tage det første skridt her. Champions League behøver man ikke at tænke på før til februar, så Klopps drenge vil have det nødvendige fokus, der skal til for at slå Lorenz-Günther Köstners forbedrede, men stadig ganske gennemsnitlige mandskab.

Stuttgart 3.00 Uafgjort 3.40 Schalke 2.25

Bruno Labbadia er utilfreds med ligaens "ufleksibilitet". VfB Stuttgart har blot haft 43 timer til at komme sig oven på det ganske skrækkelige 0-1-nederlag hjemme til Molde i Europa League torsdag aften (holdet gik dog stadig videre på bekostning af FC København). Kaptajn Serdar Tasci er i karantæne for nu at gøre forholdene endnu mere vanskelige for hjemmeholdet. De kongeblå fra Schalke viste fremgang i 1-1-kampen ude mod Montpellier i Champions League, men de vil sandsynligvis fortsat være uden Ibrahim Afellay og Kyriakos Papadopoulous, mens Jefferson Farfan bør være klar til kamp. Det ville være så meget nemmere at satse på Huub Stevens' tropper, hvis Klaas Jan Huntelaar spillede bedre, men mod VfB's skrøbelige firebackkæde bør det alligevel ende med en udesejr.

1. FC Nürnberg 1.95 Uafgjort 3.35, Düsseldorf 3.80 

Fortuna, nummer 13 i rækken, er rigtig godt kørende. Masser af skader i defensiven har ikke stoppet holdets pointhøst i de seneste kampe, og der er ikke noget at sige til, at træner Norbert Meier føler, at holdet kan være stolt af sine præstationer. "Vi behøver ikke at få hænderne ned", sagde han i løbet af ugen. Hans eneste bekymring er Robbie Kruses rygskade, men angriberen har fået indsprøjtninger og burde være klar til at spille. Hos Nürnberg misser den yderst vigtige midtbanespiller Hiroshi Kiyotake efter al sandsynlighed kampen på grund af en slem omgang influenza. Der er kun to point mellem holdene, men gæsterne har momentum. Sats på udesejren.

SC Freiburg 1.70 Uafgjort 3.60 Greuther Fürth 4.80

Mike Büskens, træner i nyoprykkede og sandsynligvis snart nedrykkende Fürth, har rystet posen og har lavet et kontroversielt skifte på målmandsposten. Den normale førstekeeper, Max Grün, er blevet skiftet ud med Wolfgang Hesl uden nogen egentlig grund. Lokalpressen funderer over, om Büskens ønsker at sende et signal til truppen om, at ingen er sikre, så det kan være svært at forudse, hvem der spiller i en kamp, som Fürth ikke kan tåle at tabe. Freiburg er det bedste hold, men oddset er en smule lavt, når man tænker på, at holdet har mange skader og måske mangler Jan Rosenthal (brækket næse), så gå efter X'et for at få en ordentlig gevinst.

FC Augsburg 13.00 Uafgjort 5.25 Bayern München 1.25

Førerholdet kunne lade halvdelen af truppen få et hvil i 4-1-sejren over BATE i Champions League og vil føle sig ret sikker på at vinde de næste tre kampe (Augsburg, Gladbach og igen Augsburg i pokalturneringen), hvilket vil sørge for en fredfyldt jul i det sydtyske. Jerome Boateng erstatter den skadede Holger Badstuber på trods af sit dumme røde kort mod BATE. Derudover bliver det Bayerns stærkeste start-11'er, hvor Mandzukic og Gomez slås om en startplads. Markus Weinzierl står over for Marcel De Jong på venstrebacken (Matthias Ostzrolek er skadet). 1-1'eren mod Freiburg har bragt selvtilliden tilbage hos Augsburg, men det er umuligt at se andet end en udesejr.

Frankfurt 2.40 Uafgjort 3.45 Werder Bremen 2.75

Armin Veh har annonceret ændringer i defensiven efter to store nederlag (1-3 mod Mainz og 0-4 mod Düsseldorf). Unge Marc-Oliver Kempf bliver erstattet af veteranen Heiko Butscher. I angrebet åbner Karim Matmours karantæne døren for Olivier Occean. Canadieren er blevet kritiseret for sin manglende arbejdsindsats i de seneste måneder. Midtbanespilleren Pirmin vil tilføre tiltrængt soliditet på midten af banen. Schaaf insisterer på sin offensive 4-1-4-1-formation og håber, at Marko Arnautovic, hattrick-helt mod Hoffenheim, fortsætter takterne. Werder vinder efter al sandsynlighed.

Søndag

Borussia Mönchengladbach 2.40 Uafgjort 3.40 FSV Mainz 2.80

Hjemmeholdet gav b-holdet chancen i Istanbul i Europa League (3-0-sejr over Fenerbahce). Angriberen Luuk de Jongs comeback efter en lang skadespause giver holdet flere muligheder i angrebet, men formstærke Igor de Camargo spiller sandsynligvis topangriber igen. Mainz har det fjerdebedste forsvar i ligaen, og i en flot stime er Thomas Tuchels spektakulært spillende mandskab kravlet helt op på sjettepladsen i Bundesligaen. De må dog klare sig uden målmand Christian Wetklo (karantæne), men har fine erstatningsmuligheder i unge Loris Karius og veteran Heinz Müller. Den er svær at forudse resultatet af: Gladbach har mere individuel kvalitet og er på hjemmebane, men Mainz fungerer perfekt som hold i øjeblikket. Sats på uafgjort.

Hannover 96 2.85 Uafgjort 3.40 Bayer Leverkusen 2.35

Mirko Slomkas hold har set slidt ud de seneste uger, hvor det i fire kampe blot er blevet til tre point og en efterfølgende 12. plads. Europa League torsdag (2-2 ude mod Levante) fjernede lidt opmærksomhed fra den dårlige hjemlige form, men man har ikke haft mulighed for at spare spillere i samme grad, som Leverkusen gjorde det i 1-0-sejren over Rosenborg samme aften. Utrættelige Lars Stindl på midtbanen blev ankelskadet i den kamp og er ude i et par måneder. Bayer er ikke uden fejl, men har nok kvaliteter til at vinde kampen.