Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


Borussia Dortmund 1.18 Uafgjort 6.00 1. FC Nürnberg 17.00

Hvad angår skader, så har Nürnberg ingen problemer, og det samme gør sig gældende for værterne - bortset fra midterforsvareren Neven Subotic. Hans erstatning, Felipe Santana, er imidlertid fremragende. Mestrene sendte et stærkt signal med 5-0-sejren over Werder Bremen sidste weekend: Afskriv os ikke allerede. Nürnberg vil dog utvivlsomt forsvare sig bedre end Thomas Schaafs mandskab, så denne fredagskamps skæbne er ikke nødvendigvis at skulle kaste endnu en storsejr af sig. Gæsternes odds er så højt, at en uafgjort - eller måske endnu bedre: uafgjort ved pausen - kan give mening på trods af Dortmunds åbenlyse overlegenhed. Det omvendte opgør endte i øvrigt 1-1.

Borussia Mönchengladbach 1.72 Uafgjort 3.55 Fortuna Düsseldorf 4.75

Lucien Favre vil nok holde fast i den start-11'er, der skaffede et point ude mod Hoffenheim (0-0) sidste uge. Fortuna-træner Norbert Meier vil modsat foretage ændringer. Den nye tjekkiske forsvarsspiller Martin Latka, en høj og robust spiller, starter inde, og Robert Tesche vil også få chancen efter en god præstation i anden halvleg i 2-3-hjemmebanenederlaget mod Augsburg sidste søndag. Düsseldorfs defensive taktik gør dem til et svært hold at møde, når de spiller på fremmed græs. Hvis du synes, at Gladbach har et for lavt odds med tanke på holdets middelmådige statistik på Borussia Park - holdet har kun vundet fire hjemmekampe i denne sæson - så gå efter X'et.

Hannover 96 2.35 Uafgjort 3.40 VfL Wolfsburg 2.85

Dette opgør er weekendens mindre nordtyske derby (HSV-Werder er det store), men lige så svært at forudse resultatet af. Hannover er stagneret efter en god start og er gledet ind i ingenmandsland i tabellen. I de seneste 10 kampe i alle turneringer er det kun blevet til to sejre. Vandbæreren på midtbanen, Sergio Pinto, er i karantæne, men hans betydning for holdet er blevet mindre i denne sæson. Gæsterne har oparbejdet en smule momentum efter 2-0-sejren over Stuttgart, og holdet skal ikke bekymre sig om skader. En uafgjort kamp med mål vil være et logisk resultat, men hvis du kan lide at gamble lidt, så sats på en udebanesejr til Ulvene, der burde være gode for mål.

FC Augsburg 3.45 Uafgjort 3.40 Schalke 04 2.05

Markus Weinzierls job lader til at være en smule sikrere efter 3-2-sejren ude mod Düsseldorf. Augsburg-træneren vil holde fast i sin start-11'er og sin 4-1-4-1-formation i et forsøg på at tage fusen på de kongeblå. Schalke viste defensiv skrøbelighed i 5-4-sejren over Hannover; Roman Neustädter kan nemt blive overløbet uden en anden defensiv midtbanespiller ved siden af sig - Lewis Holtby, der skulle være på vej til Tottenham, tænker meget mere offensivt. På plussiden vender Klaas-Jan Huntelaar tilbage efter sin karantæne, så Jens Kellers hold skulle være endnu stærkere i angrebet nu. Augsburg har troen på et godt resultat og vil gå stenhårdt efter det. Ét point vil være spiseligt for hjemmeholdet i det, der tegner til at blive endnu en målrig dyst.

Greuther Fürth 2.85 Uafgjort 3.25 Mainz 05 2.40

Bundholdet Fürth har stadig ikke vundet en eneste hjemmekamp i sin første Bundesliga-sæson, og det er en statistik, der næppe bliver forbedret mod Thomas Tuchels hårdtspillende gæster. Mainz' presspil er som skræddersyet til denne form for teknisk begrænsede modstandere. Jan Kirchhoff, der skifter til Bayern München efter sommerferien, er tilbage, og hans defensive allround-evner gør holdet endnu mere solidt bagude. Mike Büskens har masser af muligheder, men det er svært at være rigtig begejstret for nogen af dem. Den overordnede kvalitet hos hjemmeholdet er simpelthen ikke til stede. Udesejr.

Eintracht Frankfurt 2.00 Uafgjort 3.40 TSG Hoffenheim 1899 3.55

Formsvage 1899 har købt tre nye spillere i denne uge. En af dem, den argentinske forsvarsspiller David Abraham (Getafe), kan få debut som erstatning for anfører Marvin Compper, der er blevet degraderet til U23-holdet, efter at han angiveligt har udtrykt manglende motivation i forhold til overlevelseskampen. Den nye træner, Marco Kurz, har uden tvivl gjort holdet mere kompakt, men nummer fire i tabellen, Frankfurt, er de naturlige favoritter. Armin Veh kan stille med sin stærkeste opstilling på Commerzbank-Arena. Tabellen siger hjemmesejr, men spilværdien ligger hos Hoffenheim, der kan skabe en (lille) overraskelse.

SC Freiburg 2.70 Uafgjort 3.40 Bayer Leverkusen 2.45

Christian Streichs hold kan glæde sig over comebacket til den offensive midtbanespiller Jan Rosenthal, der har været i karantæne. Men vil holdet have skudstyrke nok mod nummer to i ligaen? Leverkusen fremstår som et sikkert, frisk og sultent hold, der er klar til at håndtere den intense atmosfære i Breisgau. Fordi holdet spiller med relativt dybtliggende midtbane, vil Freiburgs presspil skabe huller i den anden ende. Ved hjælp af en eller to skarpe afleveringer vil Bayer vise sin klasse. Udesejr.

Hamburger SV 2.40 Uafgjort 3.40 Werder Bremen 2.75

Det er derbytid i nord, men nummer ni mod nummer 12 udstråler ikke ligefrem kvalitet. Werder-træner Thomas Schaaf har leget med ideen om at ændre start-11'eren radikalt efter 0-5-ydmygelsen mod Dortmund på hjemmebane, men reelt er hans hænder bundet på ryggen: Der er simpelthen ikke særlig mange brugbare løsninger uden for start-11'eren. Aaron Hunt (forkølet) og Marko Arnautovic (maveinfektion) er tvivlsomme, men vil sandsynligvis blive klar til at spille mod Hamburg, der er uden den skadede Michael Mancienne i forsvarskæden. Jeffrey Bruma spiller i stedet. Werders frygtelige forsvar peger hen mod en hjemmesejr, men HSV kæmper med scoringerne. Sats på få mål i kampen.

VfB Stuttgart 7.75 Uafgjort 4.60 FC Bayern Munich 1.38

VfB har ikke slået Bayern på hjemmebanen i over fem år. Selvom Bruno Labbadia kan gøre brug af førsteangriberen Vedad Ibisevic og sin danske midtbanegeneral William Kvist, så vil førerholdet udnytte VfB's dårlige hjemmebaneform (tre sejre og to uafgjorte i otte kampe). München-træner Jupp Heynckes vil muligvis spille med Arjen Robben i stedet for Toni Kroos og forsigtigt spekulere over, hvem der skal spille på toppen: den tidligere Stuttgart-spydspids Mario Gomez eller den formstærke Mario Mandzukic. Uanset hvad så ligner det en ulige kamp. Bayern vil være nådesløs.
 

Klik her for at spille på weekendens kampe i Bundesligaen.