Bundesliga: Optakt og spilforslag til weekendens kampe


VfL Wolfsburg 7.00 Uafgjort 4.50 Bayern Munich 1.43

Kun Augsburg og Fürth har skrabet færre point sammen på hjemmebane end Wolfsburgs 10. Dieter Heckings mandskab foretrækker at spille på kontra, og mod Bayern er det lige nøjagtigt, hvad de kommer til at gøre. Førerholdet fortsatte sin fantastiske stime i 2013 (ingen mistede point, ingen indkasserede mål) med 4-0-sejren over Schalke, og det er de færreste, der ser noget andet komme fredag aften. Jupp Heynckes forventes at smide Mandzukic, Müller og Van Buyten tilbage i start-11'eren. Javier Martinez er derimod ude; Luiz Gustavo erstatter spanieren på den centrale midtbane. Alt peger mod en Bayern-sejr, hvilket oddsene også viser. Et lille sats på uafgjort til odds 4.50 kan dog give pote.
 

Bayer Leverkusen 1.53 Uafgjort 4.00 FC Augsburg 6.00

Leverkusen (nummer tre) har spillet spektakulær fodbold siden vinterpausen, men har ikke været særlig effektive. Otte mål i fire ligakampe har kun givet én sejr. Mindre end 48 timer efter holdets skuffende Europa League-hjemmebanenederlag mod Benfica (0-1) kan træthed blive en faktor. Bayers trænerstab gav de normalt spillende backer et hvil mod portugiserne, men nøglespillerne på midtbanen var alle i aktion torsdag aften. Augsburg er ubesejret i det nye år, men Leverkusen vinder sandsynligvis kampen alligevel - især hvis én eller flere af Augsburgs spillere, Koo, Mölders eller Bauer, er ude.
 

Werder Bremen 2.00 Uafgjort 3.40 SC Freiburg 3.60

“Det er som at få en ny spiller". Sjældent har denne kliché været mere passende, end tilfældet er med Mehmet Ekici. Skader har forhindret midtbanespilleren i at yde det store siden skiftet i 2011, men nu har den 22-årige fået muligheden for at vise sin klasse og sin alsidighed. Eljero Elia eller Marko Arnautovic må vige pladsen for ham lørdag. Højrebacken Gebre-Selassie er ude med en brækket hånd. Gæsterne kan igen bruge Daniel Caligiuri på venstrekanten og derved flytte Max Kruse tilbage til det centrale forsvar. Hvis Bremens eneste brugbare defensive midtbanespiller, Januzovic, ikke bliver klar (muskelskade), så kommer Fritz ind, hvilket øger Freiburgs chancer for at få point. En hel del.
 

Fortuna Düsseldorf 2.30 Uafgjort 3.20 Greuther Fürth 3.10

Fortuna-træner Norbert Meier må blande kortene efter det pinefulde 0-1-nederlag i Freiburg. Anfører Andreas Lambertz og Artur Bodzek er begge i karantæne, mens Bellinghausen og Fink er klar til at overtage ansvaret på midtbanen. Mike Büskens må undvære midtbanespilleren Stephan Fürstner, men har mange alternativer. Manglen på kvalitet i truppen er dog fortsat et problem. Düsseldorf bør skrabe en sejr i land.
 

Mainz 05 2.20 Uafgjort 3.30 Schalke 04 3.20

Schalke er i frit fald efter kun at have vundet én kamp ud af de seneste 11 i alle turneringer, og får svært ved at klare paragrafferne uden Huntelaar, Marica, Papadopoulos, Uchida og Afellay. Højrebacken Höger er ligeledes ude. Selvtilliden er lavere end nogensinde, og Galatasaray venter lige om hjørnet i Champions League, så der er en del, der tyder på endnu hjemmesejr. Mainz er især stærke i egen hule. Tuchels mandskab må dog klare sig uden forsvars/midtbanespiller Kirchhoff og angriberen Shawn Parker (karantæne), men de kongeblå er nemme at tale med i øjeblikket. Hjemmesejr.
 

Hamburger SV 2.00 Uafgjort 3.30 Borussia Mönchengladbach 3.75

Forsvarsspiller Slobodan Rajkovic starter for første gang inde i denne sæson i fraværet af den skadede Mancienne og den karantæneramte Bruma. HSV's defensiv bliver yderligere svækket af, at veterankeeper Jaroslav Drobny (ja, det hedder han) må spille i buret i stedet for den skadede Rene Adler, der har været en nøglefigur i denne sæson. På plussiden tæller det, at den defensive midtbanespiller Milan Badelj er tilbage efter sin karantæne. Hamborgs store sejr på 4-1 ude mod Dortmund sidste weekend har løftet stemningen, mens Gladbach går ind til kampen efter kun to dages hvil efter en demoraliserende 3-3'er mod Lazio. Hjemmesejr igen.
 

Borussia Dortmund 1.44 Uafgjort 4.50 Eintracht Frankfurt 6.50

Mestrene kom gennem den svære kamp mod Shakhtar relativt uden skrammer (2-2) og fik ikke yderligere skader. Førsteangriberen Lewandowski er dog helt sikkert ude (karantæne), og midtbanespiller Gündogan, der er blevet en meget vigtig brik de seneste par uger, er stadig tvivlsom på grund af en skadet tå. Schmelzer og Piszczek har ligeledes problemer, og det er sandsynligt, at minimum én af de to misser opgøret. Großkreutz kan dog spille begge backpladser. Dortmunds relativt svage hjemmebaneform vil give Eintracht tro på tingene. Gæsterne er ved fuld styrke og bør være friskere end hjemmeholdet. Ikke desto mindre skal Dortmund nok finde en måde at slå dem på.
 

1.  FC Nürnberg 2.05 Uafgjort 3.30 Hannover 96 3.55

Nürnberg har kun tabt én af sine seneste seks ligakampe, mens Hannover er det næstdårligste udehold med sølle seks point fra 10 kampe på fremmed græs. En trættende tur til Rusland (1-3-nederlag til Anzhi) er ikke ligefrem den ideelle optakt, så Michael Wiesingers spillere vil have en god tro på tingene. Træneren vil sandsynligvis stille med det samme hold for tredje kamp i træk. Mirko Slomka derimod må fortsat undvære anfører Steven Cherundolo, midterforsvarer Mario Eggimann og den nye back Sebastien Pocognoli. Arsenals Johan Djourou har ikke ligefrem stabiliseret defensiven i mellemtiden. Hjemmesejr.
 

TSG Hoffenheim 2.15 Uafgjort 3.30 VfB Stuttgart 3.40

I Baden-Württemberg er de sjældent tilfredse - selv ikke når Stuttgart spiller ganske godt. Nu hvor William Kvists hold spiller hæsligt og har tabt fire ligakampe i træk, kan humøret næsten ikke komme længere ned. Endnu et nederlag til Hoffenheim vil betyde, at sportsdirektør Fredi Bobic og træner Bruno Labbadia vil komme under stort pres fra vrede tilhængere og den notorisk nervøse bestyrelse. VfB's form er lidt af et mysterium. Holdet er ikke så skidt endda, og der er ingen skadesproblemer. Hoffenheim derimod valgte at straffe Tobias Weise og Tim Wiese for at have festet for meget under karnevalet. Ingen af de to ville dog have spillet alligevel. Stuttgart får styr på tingene og kæmper sig til en tiltrængt udesejr.
 

Se oddsene på samtlige weekendens Bundesliga-kampe her