Bundesliga: Optakt til midtugekampene i Tyskland


Mönchengladbach 1.80, uafgjort 3.60, Hamburger SV 4.20

Nordtyskerne fra Hamborg har fået nyt håb takket være Rafael van der Vaart, målmand Rene Adlers fantastiske comeback og en nervepirrende 3-2-sejr over Dortmund. Men den nyfundne selvtillid skal ikke forveksles med kuren mod alle holdets sygdomme. HSV er ret usikre i defensiven og mangler en topklasseangriber. Gladbach er også stadig under konstruktion efter tabet af Reus og Neustädter. De kommer dog fra et bedre udgangspunkt end HSV. Det burde blive en åben kamp på Borussia Park, og en målrig uafgjort er det absolut bedste, HSV kan håbe på mod et bedre spillende hjemmehold. Sats på 2-2 til 15.00.

VfB Stuttgart 1.80, uafgjort 3.60, Hoffenheim 4.20

Begge hold fik noget godt med fra weekendens kampe, men et kig på stillingen afslører, hvor skidt det står til for de to kriseramte klubber. Stuttgart-boss Bruno Labbadia vil komme til at savne østrigske Martin Harnik i angrebet. Han fik en dum udvisning mod Werder. Den gode nyhed er dog, at Vedad Ibisevic vender tilbage fra sin karantæne. Hoffe tror, at deres held er vendt efter den overraskende 3-1-sejr over Hannover, men comebacket vil blive testet på Mercedes-Benz-Arena i aften. Stuttgart burde tage sejren, men de lokale vil blive rastløse og være på nakken af spillerne, hvis ikke VfB fører i midten af anden halvleg. 0-0 kan friste til odds 15.00. Man har fornemmelsen af, at endnu et folkeligt oprør er under optræk i Stuttgart. 

Hannover 96 2.20, uafgjort 3.40, FC Nürnberg 3.10

Træthed kan blive en faktor for hjemmeholdet efter et hårdt program, hvor træner Mirko Slomka ikke har skiftet meget ud. Der manglede koncentration og attitude, da holdet tabte 1-3 til Hoffenheim i weekenden. Den ungarske playmaker Szabolcs Huszti er tilbage, efter han blev udvist for overdrevne jubelscener, og han vil tilføre midtbanen kløgt og sammenhængskraft. Derfor vil hjemmeholdet få mere boldbesiddelse og flere muligheder rundt omkring på banen, men Nürnberg forsvarer godt og er ekstremt farlige på dødbolde. En uafgjort vil ikke være verdens største overraskelse, selvom sejren til 96 frister. Jeg vil gå efter 1-1 til 6.75.

FC Augsburg 3.20, uafgjort 3.40, Bayer Leverkusen 2.15

Det er officielt: Augsburg lider af sæson to-syndromet. Et point efter fire kampe, ét mål scoret, syv mål indkasseret. Det er skræmmende læsning. Intet ser ud til at virke for Markus Weinzierl, men det først og fremmest i angrebet, at problemerne tårner sig op: De skadede spillere Koo og Mölders er ikke blevet erstattet. Bayer har også sine problemer foran mål; den pålidelige Andre Schürrle brændte endda et straffe mod Gladbach. Sami Hyypiäs tropper ser ud til at mangle killer-instinktet - både i feltet og i hovederne. Det vil dog passe dem fint at spille på kontra. De har den klart stærkeste trup og ingen skadesproblemer, der er værd at nævne. En 2-0-sejr til udeholdet giver odds 10.50.

Freiburg 2.45, uafgjort 3.40, Bremen 2.75

Werder kan ikke selv tro, at de kun har hentet fire point i ligeså mange kampe. 2-2-kampen mod Stuttgart var typisk for den sæson, de har gang i: Fremragende angrebsspil blev overskygget af ungdommelig naivitet og den iboende defensive svaghed ved 4-1-4-1-systemet. Der er simpelthen for meget plads bagved de offensive fløje. Mage Solar Stadion er på trods af det latterlige navn et frygtindgydende sted at spille. Men det er lige præcis, hvad Werder har brug for: En lidt mere defensiv tilgang til spillet kombineret med de effektive offensive kræfter. Jeg går derfor efter udesejren.