Bundesligaen: Fem stjerner du skal holde øje med i 2014


5. Raffael    

Her er an mand, der lever op til sit storslåede navn. Men hvis vi skal være seriøse, så har Borussia Mönchengladbachs playmaker/offensive midtbanespiller været en vigtig årsag til, at Borussia Mönchengladbach spillede sig op på tredjepladsen før vinterpausen.

Ni mål og fire målgivende afleveringer i 17 kampe gør ham til en af ligaens mest stabile spillere, og den 28-årige har endda stjålet noget af rampelyset fra sin holdkammerat, den tyske landsholdsspiller Max Kruse undervejs. Han har kun spillet én dårlig kamp (1-4-nederlaget til Gladbach), siden han kom fra Dynamo Kiev i sommers for røverprisen 37 millioner kroner.

Det er tredje gang, at Raffael og Lucien Favre har arbejdet sammen. Den schweiziske træner hentede ham til FC Zürich fra Chiasso i 2003 og tog ham med til Hertha BSC et par år senere. "Vi ser den bedste Raffael nogensinde", udtalte Favre i begyndelsen af december. Præstationer på samme niveau i 2014 vil kun gøre hans navn endnu større og skaffe Gladbach en plads i Champions League.
 

4. Kevin Volland 

Den 21-årige angriber var tæt på at gå i sin far Andreas' fodspor og satse på ishockey. Volland, der er anfører på det tyske U21-landshold, takker sin anden yndlingssport for at have gjort ham "mere robust" og for at have skabt en hård mental attitude. Det er dog ikke det eneste, der har gjort ham til et af ligaens største håb i denne sæson.

Volland har udviklet et knivskarpt touch til at supplere sine gode bevægelser og sin teknik. Til trods for at han som oftest spiller i en støttende fløjrolle i forhold til Anthony Modeste, har Volland scoret syv mål, hvoraf størstedelen var rene perler.

En række Premier League-klubber skulle være begyndt at følge hans udvikling tæt, og Borussia Dortmund er også nævnt som hans næste destination. "Der kommer et tidspunkt, hvor spillere af hans kaliber vokser sig for store til Hoffenheim", udtalte sportsdirektør Alexander Rosen for nylig med en snert af resignation.
 

3. Pierre-Michel Lasogga

Han er den skarpeste tyske angriber i ligaen - sammen med Leverkusens Stefan Kiessling - med ni scoringer, og han er ligeledes den mest effektive: Lasogga skulle kun bruge 13 kampe for HSV for at score sine ni mål.

Stedsønnen til den tidligere Werder Bremen-målmand Oliver Reck har allerede etableret sig som en kulthelt på Volksparkstadion; han er en klassisk nummer ni, en vaskeægte målræv, der jager i boksen og også er meget skarp på hoved. Ikke så mærkeligt at der er udbrudt en kontraktkrig mellem HSV og Hertha BSC: Klubben fra den tyske hovedstad insisterer på, at han skal vende tilbage til sommer, når hans nuværende lejeaftale i Hamborg udløber.

Nogle antyder sågar, at den 22-årige kommer med i Joachim Löws VM-trup, men han er muligvis for meget klassisk angriber til at falde i landstrænerens smag.
 

2. Adrian Ramos

“Han er en fantastisk spiller. En komplet angriber", sagde Hertha Berlins træner, Jos Luhukay til bundesliga.de tilbage i november. Det er svært at være uenig: Colombianeren er høj, hurtig, stærk, og så kan han løbe kontra og skyder godt. Nå ja, og så scorer han også; den 27-årige er topscorer i ligaen med 11 kasser - det samme antal mål som Robert Lewandowski er oppe på.

Uden hans fremragende præstationer ville Hertha ikke være i nærheden af de europæiske pladser. Ramos er blevet kædet sammen med en række Premier League-klubber, men bøvl med arbejdstilladelsen vil muligvis holde ham i Tyskland lidt endnu. Med mindre en sen VM-udtagelse bringer ham i fokus selvfølgelig.
 

1. Roberto Firmino 

Hoffenheim er det tredjebedste offensive mandskab i Bundesligaen efter Bayern (42 mål) og Dortmund (38). Vi overdriver ikke, når vi siger, at den brasilianske playmaker Roberto Firmino er den spiller, der har været den primære kilde til de 36 kasser.

Den 22-årige nummer 10 har scoret otte mål og har lavet fem målgivende afleveringer i 17 kampe, og han har været nøglespilleren i TSG's angrebskæde. "Han er symbol på Hoffenheims offensive fodbold", roste Süddeutsche Zeitung. Lokomotiv Moskva fik afslag på et bud, og flere vil utvivlsomt følge; få spillere kombinerer elegance, stil og slutprodukt så godt, som han har gjort i denne sæson.


Klik her for at spille på Bundesligaen hos Unibet!