Fornemme Fodboldfans: Tyskland


I Tyskland er der naturligvis nok mange kendisser, der bekender sig til den ene eller anden klub, men om deres stjernestatus er stor nok - sådan målt på verdensplan - til at komme med på en global kendisliste, er nok en anden sag.

Vi har imidlertid fundet en lille række af berømte tyskere, der kan ”parres” med en favoritklub. Tyskland har gennem årerne været leveringsdygtig i mange personager med benzin i blodet, der også har en udtalt kærlighed til én bestemt fodboldklub.

Hos Formel 1-kørerne er den forsvarende verdensmester, Sebastian Vettel (billedet herunder), én af dem, og hans hold er Eintracht Frankfurt, der ikke ligefrem har pole position i tysk fodbold.

Pole position har derimod F1-kollegaen Nico Rosbergs favoritklub, FC Bayern München.

Den syvdobbelte F1-verdensmester Michael Schumacher er kendt som fan af 1. FC Köln …

... hvilket i øvrigt også gælder for Heidi Klum:

Rockgruppen Die Toten Hosen er de mest berømte fans af Fortuna Düsseldorf og har i årevis været faste gæster på stadion, uanset om klubben spillede i 3. eller 1. Bundesliga.

I øvrigt har de et ganske anstrengt forhold til mægtige FC Bayern München – så anstrengt, at de skrev en sang om mestrene.

DJ’en Paul Kalkbrenner (billedet herunder) har – så vidt vides – ikke lavet nogen numre om Düsseldorf, hvilket han som FC Bayern-fan ellers nok ville være i sin gode ret til.

Og apropos Bayern München så råder sydtyskerne også over en prominent super-fan i form af den tidligere tennisstjerne Boris Becker:

Læs om de mest prominente tilhængere af de mindre klubber i London!