Står der en kvinde bag krisen?


Kig godt på kvinden herover...

Ok, færdig?

Hun hedder Catherine (Cathy) Fischer og er kæreste med Dortmunds centerforsvarer Mats Hummels. Det vil næppe være overraskende for nogen, at hun i år blev kåret som Tysklands smukkeste ”Spielerfrau”.

Men for Hummels udgør hun også et (potentielt) problem. Det mener flere tyske medier i hvert fald.

Det vil sige, at vi har at gøre med en sag, der ligner den, som Iker Casillas er havnet i i Spanien; målmanden er nemlig kæreste med tv-reporteren Sara Carbonero (billedet herunder).


Mediestjerner og fodboldspillere passer rigtig godt sammen. Når det går godt. Når det går knap så godt, er det et problem.

For selvom Cathy bl.a. i et interview med avisen Die Welt har udvist præcis den rigtige holdning til, hvad der hører privatlivet til, så blusser spekulationerne lynhurtigt op nu, hvor Mats Hummels dels er småskadet og dels er inde i en formkrise, der gør hans plads i Tysklands centerforsvar usikker.

Tabloidaviserne sælger jo ikke sig selv, og man har længe haft på fornemmelsen, at der er nogen derude, der bare har ventet på at drive en kile ind i den idylliske stemning, der omgiver det mest populære tyske landshold nogensinde. For idyl sælger jo ikke aviser og udløser hverken klik eller likes.

Objektivt betragtet har Mats Hummels spillet bedre; han blev skadet i Champions League-opgøret mod Napoli og har efterfølgende haft svært ved at leve op til sidste sæsons storform. En udvisning mod Gladbach understregede bare, at timingen ikke er helt, som den plejer at være. En venskabskamp mod Paraguay i sommer endte 3-3, og Hummels var impliceret i alle tre scoringer, hvilket straks fik mange til igen at bore i det, der er det angrebsivrige tyske landsholds akilleshæl, nemlig forsvaret.

Den megen fokus på Hummels gjorde ham naturligt nok til en (slags) syndebuk, og sidenhen er Joachim Löw begyndt at kigge på andre muligheder, når det gælder besætningen i Die Nationalelfs centerforsvar. Ganske vist fik Hummels chancen ved siden af Boateng, da Tyskland i den betydningsløse sidste kvalifikationskamp mødte Sverige; men naturligvis var emnet bagefter ikke, at Tyskland havde vendt 0-2 til en 5-3-sejr på udebane, men derimod at holdet havde lukket tre mål ind. Underforstået: Konstellationen Mertesacker/Boateng havde jo holdt nullet i de seneste tre kampe.

Med tanke på hvor stærkt Tyskland er besat på alle pladser, er medierne på evig jagt efter emner, bare smager en lille smule af konflikt og skandale. I forvejen puster tabloidmedierne til ilden ved at antyde, at Löw både har en form for antipati mod spillere fra Dortmund og en forkærlighed for dem fra Bayern. I sig selv ikke nogen nyhed, for der har alle dage været kliker på det tyske landshold.

Netop nu er problemet bare, at Tyskland er så stærkt besat på (næsten) alle pladser, at der ikke skal ret meget til, før en spiller er ude af startformationen. En ting er, at det er trist være en fantastisk målmand, der desværre er så uheldig at være født i samme generation som Manuel Neuer - noget andet er at være forsvarer og se Per Mertesacker og Jerome Boateng overtage tjansen i centerforsvaret.

Når en træner som Löw har luksusproblemer de fleste steder, vil der altid være nogen, der mener, at en given plads skal tilhøre en anden. Og her har en (lands)træner altid det problem, at hans valg er til debat hos en million mandagstrænere, hvoraf en vis procentdel er bevæbnet med et tastatur og en internetforbindelse.

Og her er der nogen, der så har udpeget Cathy Fischer som problemet, fordi hun ikke ”forstår spillereglerne” - altså fordi hun er gossipkommentator for en tv-station. Hvis dette er for at komme Hummels til undsætning, er det i givet fald skribenter, som har været fraværende den dag, der blev undervist i ”research” på deres uddannelse.

For hvis nogen spiller er bekendt med de uskrevne regler for omgang med pressen, må det være Mats Hummels, der i øvrigt er professionel til fingerspidserne og derfor næppe i tvivl om, hvor grænserne for privat frustration og offentlige udmeldinger går.

Mats og Cathy har været kærester i syv år, så hun kender helt sikkert spillereglerne. Det gør Mats Hummels i hvert fald, for hans mor er sportsjournalist og om nogen bekendt med forholdet mellem fodboldspillere og pressen.

Så Mats Hummels udgør ikke nogen ”sikkerhedsrisiko”, fordi hans mangeårige kæreste tilfældigvis fortæller sladderhistorier hos SKY.


Klik her for at spille på Bundesligaen hos Unibet!