Bayern skal overfalde rebelske Shakhtar


På papiret ligner det en ottendedelsfinale uden dikkedarer, men så tog Shakhtar og træner Lucescu fusen på de tyske storfavoritter og klarede 0-0 i det første opgør i Ukraine. Guardiola ved, at Bayern har alt at tabe onsdag aften, og på pressemødet forud for kampen udtalte den catalanske Bayern-træner:

"Det vil være et stort problem, hvis vi ryger ud, men jeg tror, at vi går videre".

Guardiola må klare sig uden Xabi Alonso, der blev udvist i Lviv, og han stiller med Schweinsteiger og Alaba foran forsvarskæden. I angrebet starter Lewandowski sammen med Robben, Ribery og Thomas Müller, der ligger lige bag ved frontangriberen. Byaern dominerer som forventet Bundesligaen, og efter weekendens sejr i Hannover (3-1) og den Wolfsburgs nederlag i Augsburg er der hele 11 point ned til nummer to i tabellen.

I gruppespillet vandt Bayern nemt sin gruppe, der talte Manchester City, Roma (besejret 7-1 i München) og CSKA Moskva. Indsatsen i det første opgør var skuffende, men man skal også give kredit til ukrainernes rutinerede træner, Mircea Lucescu (billedet herunder).

En stor del af Shakhtars nuværende succes - trods situationen i hjemlandet - skyldes den rumænske cheftræner. Den snart 70-årige taktiker har været rygraden i klubben, der risikerede at falde fra hinanden i kølvandet på krigshandlingerne i det østlige Ukraine, og som er tvunget til at spille sine ligakampe i Kiev og sine europæiske kampe i Lviv.

Shakhtar imponerede ikke just i gruppespillet, hvor holdet sluttede som nummer to med fem point op til Porto. Lucescus mandskab tabte dog ikke en eneste udekampe (uafgjort mod Porto og Athletic Bilbao og hele 7-0 i Borisov), men det, der imponerer allermest, er præstationen i det første opgør, hvor man holdt Bayern fra at blive farlig.

Lucescu kommer til München med sin sædvanlige 4-4-2-formation med Luiz Adriano og Texeira helt fremme.

Vurdering og spilforslag

Bayern har ikke vundet i sine seneste to ottendedelsfinaler i Champions League på eget græs (begge mod Arsenal - 0-2 og 1-1), men i begge tilfælde gik tyskerne videre på grund af resultatet på udebane. Sådan bliver det ikke i aften, hvor hjemmeholdet skal forsøge at score tidligt og samtidig dæmme op for gæsternes giftige kontraløb. Over 1.5 mål i første halvleg er interessant til odds 2.18.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Champions League!