Champions League: 10 ting du bør vide før finalen Dortmund-Bayern


10. Bayern München spiller sin tredje Champions League-finale på fire år lørdag aften, og sydtyskerne har tabt de seneste to. De firdobbelte vindere af den fornemmeste klubturnering har odds 1.38 på at vinde trofæet.

9. Borussia Dortmund vandt sin hidtil eneste Champions League-finale i 1997, da man slog Juventus 3-1 (se video herunder). De gulsorte har odds 3.20 på at vinde pokalen for anden gang.

8. De to klubber har allerede mødt hinanden fire gange i denne sæson, hvor München har vundet to gange, og to er endt uafgjort. Endnu en 1-1'er efter 90 minutter giver odds 7.75. 

7. De to hold spillede 1-1 i Bundesligaen for tre uger siden, og her scorede Mario Gomez sit 13. sæsonmål, hvilket udlignede kampen for Bayern. Den tyske landsholdsspiller har odds 5.50 på at score kampens første mål lørdag i London. 

6. De to mandskaber har i alt scoret 54 mål i denne sæsons udgave af Champions League. Kommer der over 3.5 mål i finalen, kan du få dine penge 2.85 gange igen. 

5. Dortmund-bomberen Robert Lewandowski har scoret 10 kasser i Europa i denne sæson, men har kun scoret ét mål i sine fem optrædener efter de fire scoringer mod Real Madrid. Angriberen har odds 13.00 på at score mindst to gange mod Bayern. 

4. Thomas Müller derimod har lavet otte mål og scorede desuden i sidste års finale mod Chelsea. Bayerns målfarlige midtbanespiller har også lavet to gange assist i Europa og har odds 2.70 på at score i finalen. 

3. Dortmunds Marcel Schmelzer har løbet over 134 kilometer i Champions League i denne sæson, hvilket er længere end nogen anden spiller, og han har spillet samtlige minutter (1080) i de 12 kampe. Han har odds 3.20 på at få et kort på Wembley. 

2. Bayerns Javi Martinez har begået flere frispark end nogen anden spiller i Champions League i denne sæson (24) i løbet af 831 minutters spil. Det svarer til en forseelse hver 34. minut. Den defensive midtbanespiller har odds 20.00 på at blive vist ud. 

1. Det er fjerde gang, to klubber fra samme land står over for hinanden i Champions League-finalen. Kampen er endt i forlænget spilletid de seneste to gange, det har været tilfældet. Lørdagens finale har odds 7.50 på at ende med straffespark.


Klik her for at spille på Champions League-finalen hos Unibet

Klik her for at lytte til Unibet SportsCast, der fokuserer på braget i London