Champions League: Både Roma og City vil gå efter sejren


Sidste nyt fra de to omklædningsrum

Romernes træner, Garcia, har fortsat en række spørgsmål, han skal have besvaret op til kampstart; i forsvaret lader Yanga-Mbiwa til at blive foretrukket frem for Astori, mens Pjanic kan tænkes at måtte vige sin midtbaneplads for en kollega med større fysik. I angrebet starter Totti og Gervinho, mens Ljajic og Florenzi må slås om den sidste plads.

Pellegrini har færre ting at bryde sit hoved med, da skader og karantæner er med til at minimere hans muligheder. Aguero er ude, og Yaya Tourè er i karantæne, og desuden døjer David Silva og Dzeko med fysikken. Citys træner får dog Kompany tilbage i defensiven, og helt fremme er Jovetic med fra start.

Form

Roma skal satse på at vinde for at avancere. I tilfælde af 0-0 og et sandsynligt nederlag til CSKA Moskva i München går Roma videre, men det er en risikabel situation. Fra 1-1 - det samme resultat som i det første opgør - og opefter går City videre. Garcia ved, hvor vigtig kampen er, og at han må træffe de rette valg. Den mulige udeladelse af Pjanic er overraskende, eftersom han giver Roma-midtbanen kvalitet. Kravet om større muskler til at matche gæsternes fysik ser dog ud til at blive afgørende. I sine seneste seks kampe har Roma vundet tre gange, spillet uafgjort to gange og har tabt én. I sine seneste to Champions League-kampe på Olimpico har romerne tævet CSKA 5-1, mens det gik helt galt mod Bayern (1-7).

Manchester City er nu kun tre point fra Chelsea i toppen af Premier League, men de lyseblå har været i vanskeligheder fra sæsonens start. De seneste resultater har dog været positive (5-1-0), men onsdag mangler de to stjerner Aguero og Tourè - dvs. de to spillere, der indtil nu har scoret seks af holdets syv mål i turneringen. På udebane har englænderne indtil videre tabt 0-1 til Bayern, mens det endte 2-2 i Moskva, efter at gæsterne havde været foran 2-0.

Det siger trænerne

Rudi Garcia (Roma): “For os er kampen som en finale. På papiret burde vi allerede være ude, men i stedet kan vi selv afgøre vores skæbne".

Manuel Pellegrini (Manchester City): “Vi kan ikke lave alle mulige beregninger. Vi spiller altid for at vinde, og det gør vi også denne gang".

Nøglespillerne

Hvis Garcia ender med at satse på en fysisk midtbane på bekostning af Pjanic, så handler det om, at Keita, De Rossi og Nainggolan skal finde hinanden. Romas midtbanespillere skal bryde Citys spil og forsøge at etablere hurtige omstillinger.

Fraværet af Aguero og Tourè gør ondt på gæsterne, selvom der er alternativer i truppen. En nøglespiller bliver den hårdtarbejdende Milner (billedet herover) på midtbanen. Den engelske landsholdsspiller har gang i en af sine bedste sæsoner, og som venstrefløj får han også til opgave at sætte en stopper for Maicons fremløb.

Vurdering

Det er en vanskelig kamp for begge hold. Det er for risikabelt at spille på uafgjort for både Roma og City, der derfor må gå efter at tage sejren. Gæsterne har indkasseret to eller flere mål i otte af de seneste 10 kampe i Champions League, så værterne burde have muligheder for at komme på tavlen. På den anden side vil folk som Jovetic, Nasri og Dzeko være konstante trusler for et romersk forsvar, der på det seneste har slået en del revner. Mål til begge hold giver odds 1.53, mens over 2.5 mål er sat til odds 1.69.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Champions League!