Champions League: De seneste års finaletendenserDer skal nok komme mål, men ikke mange…


Vi har en tendens til at antage, at finaler bliver meget nervøse affærer, når der er så meget på spil for begge klubber. Og når det kommer til en Champions League-finale - den største af alle klubfinaler - så bliver dén intensitet forstærket.


Fire af de seneste Champions League-finaler har haft under 2.5 mål, hvilket bekræfter teorien, men hvis vi udvider grundlaget for teorien, så afsløres der en noget anderledes tendens.


De seneste 20 finaler i turneringen har kastet i alt 51 mål af sig, hvilket giver et gennemsnit på 2.55 mål per kamp. Det tyder på, at markedet burde være nogenlunde afbalanceret mellem sats på henholdsvis over og under 2.5 mål. Sådan forholder det sig imidlertid ikke.


Til odds 1.72 er der ingen spilværdi i at satse på over 2.5 mål med tanke på statistikken. I stedet for bør vi satse på endnu en tæt dyst med under 2.5 kasser til odds 2.05.


Hvis kampen er uafgjort efter 90 minutter, så ender det med straffesparkskonkurrence...
 

Kun én gang siden 1970, da et mål af Ove Kindvall betød, at Feyenoord vandt turneringen, er en Champions League/European Cup-finale blevet afgjort i forlænget spilletid.


Ja, rent faktisk er Ronald Koemans sejrsmål i den forlængede spilletid mod Sampdoria i 1992 det eneste mål, der er scoret i en finales forlængede spilletid i de seneste 40 år.

Følgende finaler fra dette århundrede, Chelsea-Bayern Munich (2012), Manchester United-Chelsea (2008), Liverpool-Milan (2005, billedet herover), Milan-Juventus (2003) og Bayern Munich-Valencia (2001), stod alle lige efter regulær spilletid, men vi blev ikke vidner til mål i den forlængede spilletid i nogen af kampene.


Så hvis du tror, at lørdagens tyske finale ender uafgjort efter 90 minutter, så bør du overveje at droppe spillet på X'et og i stedet satse på, at kampen ender med straffespark til odds 7.50.


Det næste mål bliver sejrsmålet…


I de seneste 20 års Champions League-finaler er 16 af de hold, der har scoret kampens sidste mål, blevet kronet som Europas konger. Kun én af kampene i den periode endte 0-0, så i 16 ud af 19 kampe har vinderen scoret det sidste mål inden for de 90 minutter - dvs. 84,2 pct.


Snarere end at satse på, hvem der vinder finalen, så bør det være muligt at finde noget god spilværdi på, hvem der scorer det sidste mål i lørdagens finale, hvor Bayerns odds er 1.50 og Dortmunds 2.50. Og hvis kampen går i ekstratid eller straffespark, så ved vi nu, at det er en god idé at satse på, at det hold, der scorede det sidste mål i regulær spilletid, også går hen og vinder trofæet.


Statistikken over indbyrdes opgør favoriserer outsideren...


Dortmund er det eneste tyske hold, der ikke har tabt til Bayern i Bundesligaen i denne sæson, og de gulsorte er ubesejrede i de seneste seks indbyrdes ligaopgør, hvor det er blevet til hele fire sejre. Jürgen Klopp & Co. tabte godt nok både til de nykårede tyske mestre i pokalturneringen og i supercup'en (begge kampe blev spillet på Allianz Arena) i denne sæson, men det var Dortmund, der triumferede i det seneste møde på neutral grund - pokalfinalen i sidste sæson.


Klik her for at spille på lørdagens Champions League-finale hos Unibet


Unibet tilbyder dig et ekstra spil på 50 kroner, hvis du kombinerer et spil på Champions League-finalen og boksebraget Froch-Kessler