Champions League: FC København får spanskrøret at smage i Madrid


Real Madrid 1.07 Uafgjort 14.00 FC København 28.00 (Kickoff onsdag 20:45)


Både Real Madrid og FC København går ind til onsdagens Champions League-opgør med derby-nederlag i sportstasken, men bortset fra at begge hovedstadshold spiller i hvidt til dagligt, hører lighederne så også op her. Los Blancos fra Madrid stiller naturligvis op som kæmpefavoritter mod Løverne fra København.

Mens kongeklubben overraskende tabte 0-1 på Bernabeu til lillebroren fra Atletico lørdag aften, så fik FCK tidligere på dagen smæk mod ærkerivalen Brøndby på udebane. 0-3 kom mestrene bagud, før der til sidst i kampen blev pyntet på resultatet, der endte med at blive 2-3. Katastrofen og ydmygelsen blev med andre ord afværget i sidste øjeblik.

Det var Real Madrids første nederlag i denne sæson, hvor klubben efter syv runder allerede er fem point efter Barcelona og Atletico, der begge har maksimumpoint i toppen af tabellen.

Nederlaget i Brøndby var FCK's fjerde dukkert i denne sæson, og klubben befinder sig helt exceptionelt under nedrykningsstregen efter 10 runder med et sølle gennemsnit på ét point per kamp. Inden nederlaget til BIF var holdet dog ubesejret under træner Ståle Solbakken.

FCK fik overraskende for de fleste 1-1 i første runde af Champions League-gruppespillet i Parken mod Juventus, hvilket gør, at københavnerne fortsat kan kalde sig ubesejret på eget græs i verdens fineste klubturnering. Real massakrerede samme aften Galatasaray med 6-1 i Istanbul, og frygten går naturligvis på, at FCK kan komme ud i et lignende stormvejr onsdag aften i den spanske hovedstad.

FC Københavns forventede startopstilling:

Wiland

Jacobsen - Sigurdsson - Mellberg - Bengtsson

Bolaños - Delaney - Claudemir - Braaten

Jørgensen

Adi

Walisiske Gareth Bale er en af de Real-spillere, FCK skal passe mest på onsdag på det imponerende stadion Bernabeu
 

FCK går ind på det legendariske stadion som rundens største outsider af samtlige 32 Champions League-klubber med odds 28.00, og det vil da også være hovedløst direkte at foreslå folk at satse på, at københavnerne laver en "OB'er" og vinder kampen. De Stribede fra Odense vandt, som de fleste nok vil kunne huske, 2-0 i Madrid i den den daværende Uefa Cup i 1994. En gentagelse af det resultat her 19 år senere giver odds 180.00...

Hvis FCK skal slippe væk med skindet på næsen, så skal Johan Wiland blandt andet stå endnu en pragtkamp, sådan som svenskeren gjorde mod Juve. Derudover er det helt essentielt, at københavnerne evner at afvise den første storm, som hjemmeholdet utvivlsomt vil forsøge at skabe.

Mod Juventus kunne man se, at FCK-spillerne, efterhånden som 1. halvleg skred frem uden scoring til gæsterne, voksede og begyndte at blive sikrere i boldomgangen. På Bernabeu vil de blive stresset maksimalt af Bale, Ronaldo & Co., og hvis de danske gæster først panikker, kan det gå helt galt.

Pointet mod Juve kan vise sig værdifuldt i spillet om den tredjeplads, der giver kvalifikation til Europa Leagues knald-eller-fald-kampe til foråret. Galatasaray befinder sig i en krise, der sagtens kan måle sig med FCK's (tyrkerne har kun vundet én ud af fem kampe i ligaen), og den tyrkiske storklub har netop fyret træneren. Onsdag ligner det klare nederlag til begge hold i henholdsvis Torino og Madrid.

Vi forudser en hjemmesejr til Real med minimum et par mål, men det er vanskeligt at spå om den nøjagtige størrelse på favoritsejren. I stedet satser vi på, at Real scorer i hver halvleg til odds 1.58.
 

Spilforslag:
Sats på, at Real Madrid vinder begge halvlege til odds 1.58


Klik her for at læse Erik Sviatchenkos stjernetips på kampene i Champions League!