Champions League: FC Københavns europæiske fort falder mod formstærke Juve


FC København 10.00 Uafgjort 4.90 Juventus 1.36 (Kickoff tirsdag 20:45)


Tirsdag aften er det alvor for FC Københavns spillere. Ja, det har det jo sådan set været lige fra begyndelsen af denne sæson for de forsvarende danske mestre, der efter ottende runde ligger nummer 10 i Superligaen med uhørte syv point.

I premiererunden i Champions Leagues gruppespil går FCK på banen mod de forsvarende italienske mestre, Juventus, vel vidende, at vi skal helt tilbage til midten af marts for at finde den seneste hjemmesejr til hovedstadsklubben (2-1 over AC Horsens).

Midt i al elendigheden er det trods alt positivt for Løverne, at resultaterne er blevet nogenlunde stabiliseret siden 1-3-nederlaget til Randers FC på hjemmebane for halvanden måned siden. FCK er således ubesejret i de seneste fem kampe, der er resulteret i én sejr og fire gange uafgjort.

Uafgjort vil naturligvis som udgangspunkt være et fremragende resultat mod et Juventus-hold, der hører til blandt de bedste i verden i øjeblikket. I sidste sæsons udgave af Champions League var uafgjort (1-1) lige netop, hvad FC Nordsjælland fik ud af "hjemmekampen" i Parken mod Juve. Bliver det til point mod Juve, er FCK efter syv gruppekampe i Champions League fortsat ubesejret hjemme på Østerbro.

Ståle Solbakken & Co. har heldigvis ingen skadesproblemer og kan derfor stille i den stærkest mulige start-11'er, der sandsynligvis kommer til at se ud som følger:
 

Wiland

Jacobsen - Sigurdsson - Mellberg - Bengtsson

Bolaños - Claudemir - Kristensen - Delaney

Jørgensen

Adi
 

Juventus-træner Antonio Conte har haft stor succes med at føre Torino-klubben tilbage i toppen af europæisk fodbold.
 

Bortset fra Claudio Marchisio har Juventus-træner Antonio Conte heller ingen skader blandt sine stamspillere, men på pressemødet mandag lagde han ikke skjul på, at han pønser på at rotere på holdet, der spillede 1-1 ude mod Inter i en hård og ganske uskøn kamp i Milano lørdag aften.

Fra italiensk presses side spekuleres der i, at Bianconeri-bossen kan finde på at lade Barzagli få en pause til fordel for Ogbonna, mens Vucinic kan tænkes at give plads til Quagliarella som makker til den argentinske bomber Tevez i gæsternes angreb.

Det skal blive interessant at se, hvordan FCK's offensiv, der bortset fra udekampen mod Viborg ikke har rørt meget på sig, reagerer over for en trebackkæde frem for de fire forsvarsspillere, der er kutyme i Superligaen.

Defensivt får hjemmeholdet dog sandsynligvis rigeligt at se til. Juventus har to gange i denne sæson - i Super Cup'en og i ligaen - vist, hvad effektivt angrebsspil går ud på med henholdsvis 4-0 og 4-1 over et ellers ganske solidt Lazio-hold. Særligt Tevez og den offensive midtbanemand Arturo Vidal har vist uhyggelig træfsikkerhed; sidstnævnte er pt. i sit livs form og må betragtes som en af verdens absolut stærkeste på sin position.

Efterhånden som kampen skrider frem, uden at der bliver scoret, vil hjemmeholdet tanke selvtillid og tro på tingene, så det siger sig selv, at de første 20-30 minutter er helt essentielle for FCK's chancer i opgøret. Selvom Løverne som nævnt er blevet stabiliseret de seneste fem-seks uger, så har man fortsat indtrykket af et hold, der relativt nemt kan rystes.

Det skal blive spændende at se, hvad københavnernes nye angriber, Fanendo Adi, kan præstere over for Juventus' kontante forsvarstyper som Bonucci og Chiellini. I det selskab kommer nigerianerens hovedspil virkelig på en alvorlig prøve.

Det er svært at forestille sig, at Juve dummer sig, som holdet gjorde i Parken mod FCN for et års tid siden, og hvis gæsterne kommer foran med to mål vil de sandsynligvis gå ned i tempo og nok også skifte et par profiler ud. Et resultat som 0-2 (odds 6.75) i italienernes favør vil derfor ikke komme bag på os.
 

Spilforslag:
Sats på, at Juventus vinder på handicap -1 til odds 2.02
Sats på, at Vidal scorer i kampen til odds 3.50
 

Klik her for at læse Unibets eksklusive Champions League-interview med FCK's Thomas Delaney

Klik her for at spille på Champions League hos Unibet