Champions League i tal


Der er blot to runder tilbage af sæsonens gruppespil i Champions League. Herunder kan du se, hvordan tingene har udviklet sig indtil videre. Vi ved allerede, at mesterholdet fra Premier League, Manchester City, overraskende nok ikke går videre til knald-eller-fald-kampene til foråret. Med blot to runder tilbage er der dog meget, der endnu ikke er afgjort, og der er garanteret et par overraskelser mere at glæde sig til.

Hvem har scoret flest mål?
Real Madrids Cristiano Ronaldo topper topscorerlisten med fem mål. Herefter følger fem spillere, der alle har nettet fire gange.

Hvem har lavet flest assist?
Zlatan Ibrahimovic. I den seneste runde præsterede svenskeren at lægge op til intet mindre end fire mål for Paris. Det er nok til at gøre ham til assistkonge i Champions League indtil videre.

Hvornår bliver der scoret flest mål?
Der har ialt været 194 mål i år. 72 af dem er blevet lavet mellem henholdsvis det 16. og 30. minut og mellem det 76. og 90. minut.

Hvor mange afslutninger har der været per kamp?
I gennemsnit 13,89 afslutninger. Totalt set har 889 bolde ramt målet, og Reals Ronaldo er den spiller, der topper statistikken for flest afslutninger mod mål med 19 stk. Derefter følger rivalen Lionel Messi med 15 og Zlatan Ibrahimovic med 12.

Hvem har begået flest frispark?
Uden sidestykke Bate Borisovs Vitali Rodionov. Anføreren har lavet 20 frispark i gruppespillet, hvilket er syv flere end Scott Brown fra Celtic på andenpladsen.

Hvordan ser det ud i forhold til offside-kendelser?
Denne liste toppes af Spartak Moskva. Ari har stået på den forkerte side af forsvarslinjen ti gange. Derefter kommer Manchester Citys Edin Dzeko med ni offside-domme mod sig.

Hvor mange gule kort er der blevet givet per kamp?
I gennemsnit 4,06 ostemadder. Totalt set er der blevet uddelt 260 gule kort.

Og antallet af røde kort?
Her er snittet 0,11 per kamp. Det totale ciffer for udvisninger er syv stk.

Hvem afleverer hyppigst?
Det er nok ingen overraskelse, at det er Xavi Hernandez i Barcelona. Spanieren har lavet hele 447 pasninger, hvoraf de 405 har ramt en medspiller. Det giver Xavi en imponerende succesrate på 91 pct.

Ok, sidste spørgsmål: Hvilket hold har scoret mest?
Fem hold deler topplaceringen med ti mål i fire kampe: Bayern München, Valencia, PSG, Chelsea og Real Madrid.