Champions League-kvalifikation: Celtic tvunget til storoffensiv mod Legia


Der skal noget nær et mirakel til, hvis Celtic skal komme tilbage efter 1-4-nederlaget i Warszawa mod Legia i det første opgør i tredje runde af kvalifikationen til Champions League. Sidste år præsterede skotterne noget lignende i playoff-runden, da de takket være en 3-0-sejr kom tilbage efter at have tabt 0-2 på udebane til Shakhter Karagandy. Onsdag aften er 3-0 et krav, mens 2-0 for et år siden havde været nok til at fremtvinge forlænget spilletid.

Det store nederlag i det første opgør kom ganske uventet for Celtic - ikke mindst fordi Deilas udvalgte bragte sig foran tidligt i kampen. Men efter endnu en stor fejl af den nigerianske forsvarsspiller Ambrose, der efterfølgende blev udvist, krøllede skotterne sammen og tillod polakkerne at score fire gange. Nederlaget kunne dog være blevet endnu mere ekstremt, hvis Legia havde scoret på sine to straffespark.

Nu skal Celtic bestige et bjerg, hvilket ikke just var tilfældet i den forgangne runde, da de hvidgrønne bankede KR Reykjavik 5-0 samlet. Som erstatning for Ambrose spiller Mulgrew, og det er ikke en ulempe for værterne.

Legia tør vel knap nok tro sine egne øjne, når de kigger på det resultat, de har med i kufferterne. Polakkerne satser på ikke at skulle ærgre sig over de to straffespark, der blev brændt af anfører Vrdoljak, når kampen er spillet foran cirka 60.000 ellevilde tilskuere på Celtic Park. I den forgangne runde måtte Legia nøjes med 1-1 på eget græs mod irske St Patrick's, men leverede i den grad varen på udebane med et 5-0-resultat.

Efter premierenederlaget i den hjemlige liga (0-1 på hjemmebane mod Belchatow), tog hærens tidligere klub til Cracovia Krakow og vandt 3-1, inden det i den forgangne runde endte 1-1 på eget græs mod Gornik Zabrze. Radovic er spydspids for gæsterne, der forventes at komme til Skotland med et meget defensivt udgangspunkt.

Celtic vil forsøge at komme blæsende fra start og angribe modstanderen højt oppe på banen, sådan som klubben altid gør på hjemmebane. Værterne risikerer dog at blotte sig bagude ved at kaste alle mand frem. Vi satser på 1/1 i Halvleg/Fuldtid til odds 2.43 og over 2.5 til odds 1.65.