Champions League-kvalifikation: FC København og Dnipro leverer målfattig gyser


Sagen er klar for FC København, når der onsdag aften er returopgør i tredje runde af Champions League-kvalifikationen på menuen: Efter 0-0-resultatet i Ukraine skal der scores fra hjemmeholdets side - eventuelt i alleryderste konsekvens fra pletten i en straffesparkskonkurrence. Et Dnipro-mål vil derimod med betragtelig sandsynlighed betyde farvel til drømmen om Champions League-gruppespil for københavnerne, der i så fald skal op og score to kasser mod de kompakte ukrainere.

Det bliver som altid efter et 0-0-resultat i den første kamp en balancegang rent taktisk, og det store spørgsmål er, hvor meget holdene har tænkt sig at satse. Umiddelbart tegner det til at blive en taktisk affære, hvor værterne vil rette særlig fokus mod Dnipros absolutte profil, Yevheniy Konoplyanka. Den 24-årige ukrainske landsholdsspiller var konstant en trussel i kampen i Kiev og viste, at han ikke er bange for at forsøge sig udefra.

Gæsterne derimod vil nok særligt forsøge at dæmme op for Nicolai Jørgensen, der i glimt gav prøver på sit store offensive talent i Ukraine, samt Andreas Cornelius, der til sidst i kampen havde FCK's vel nok eneste forsøg inden for de ukrainske rammer. Cornelius fik gang i målscoringen i lørdags, da Løverne med nød og næppe hev en 2-2-'er med hjem fra Slagelse mod FC Vestsjælland.

"Vi er ikke bedre end ukrainerne. Jeg vil sige, at chancerne på forhånd er 50-50. Vi må ikke lukke op defensivt, og så skal vi udnytte de muligheder, vi får. Måske bliver det ikke så mange", siger Andreas Cornelius, til Politiken.

Både FC København og Dnipro er ubesejret i deres respektive ligaer. Mens FCK's resultatstatistik efter tre runder i Superligaen lyder på 1-2-0, kan Dnipro prale af at have vundet begge sine hidtidige kampe i denne sæson i den bedste ukrainske række, hvor holdet pt. indtager en delt førsteplads sammen med Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev. Lørdag besejrede Dnipro Volyn på udebane med 1-0 - et resultat, der understreger holdets defensive soliditet.

Bortset fra kampen mod FCV har FCK'erne også vist god forsvarsdisciplin i denne sæson, og det er svært at forestille sig et offensivt festfyrværkeri og målfest onsdag aften på den danske nationalarena. Lysten til at satse frem ad banen bliver ikke større, efterhånden som kampen skrider frem, og vi kan sagtens forestille os endnu en målløs affære efter 90 minutter.

Vi satser på uafgjort til odds 3.30, og til dem, der vil gardere sig en smule, anbefaler vi spillet på under 1.5 mål til det fine odds 2.90.

FC København er uden Christoffer Remmer, Rurik Gislason og Kris Stadsgaard. 

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30