Champions League-kvalifikation: Russisk bjørn skambider nordsjællandsk tiger


FC Nordsjælland 6.50 Uafgjort 3.75 Zenit St Petersburg 1.52 (Kickoff tirsdag kl. 19:00)


Den danske Europa-kampagne kom rigtig skidt fra land med AaB's samlede 0-3-nederlag til Dila Gori, og det er de færreste, der forventer, at sidste sæsons nummer to i Superligaen, FC Nordsjælland, kvalificerer sig til Champions League-gruppespillet for andet år i træk - ja, bare det at komme til den sidste kvalrunde, officielt playoffrunden, ligner en fjern drøm.

I tredje kvalifikationsrunde har Tigrene fra Farum trukket en af de pt. stærkeste russiske klubber, Zenit St Petersburg, der bl.a. kommer til Nordsjælland med stjernetrioen Hulk, Witsel og Arshavin. I sidste sæson endte de lyseblå to point efter hovedstadsholdet CSKA i den bedste russiske række, og det er således et møde mellem forsvarende sølvvindere, vi skal overvære tirsdag aften på Farum Park.

Med et enkelt point efter de to første ligakampe vil det være synd at sige, at FCN bobler af selvtillid i øjeblikket. 0-4 i premiererunden i Esbjerg var lidt af en skamplet, og 1-1 hjemme mod oprykkeren Viborg kan næppe heller siges at være imponerende. Træner Kasper Hjulmand glæder sig dog til at tage hul på den europæiske sæson mod et hold af en helt anden kaliber end både EfB og VFF:

"Det er en fantastisk stor kamp for hele området og for hele klubben. Jeg håber, der kommer væltende ind med folk, for det er en klassemodstander. En stor kamp, og vi glæder os helt vildt", siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Zenit er et klassemandskab lige under de allerbedste i Europa. De mangler måske lige at få det sidste med i Champions League, men det arbjder de på. Det er det, de bruger millioner eller milliarder på at få op at stå".

Zenits start i den hjemlige liga har dog ikke kastet mange klapsalver af sig. Godt nok lagde holdet ud med en 2-1-sejr på udebane mod FC Krasnodar, men herefter er det blevet til et 1-2-nederlag på fremmed græs mod Rubin Kazan og en uafgjort 1-1-kamp på hjemmebane mod Kuban Krasnodar. Træner Spallettis tropper har med andre ord det første clean sheet til gode i sæsonen, og der er da heller ikke tvivl om, at det er russernes defensiv, der er holdets svageste led.

Offensivt løber førnævnte stjernetrio rundt, og derudover bør FCN's forsvarskæde og defensive midtbane holde et vågent øje med den rutinerede portugiser Danny, der har lavet to mål i Zenits tre ligakampe, og som tilbage i 2008 var den dyreste transfer i russisk fodbold, da han kom fra Dynamo Moskva for små 225 millioner kroner.

Der er tale om to mandskaber, der er bedst i den offensive fase af spillet, og vi satser derfor på over 2.5 mål til odds 1.95. Vi tror på udesejr til Zenit, men kampen kan meget vel ende med at udvikle sig således, at en udesejr med ét måls margin er til at leve med for et russisk hold, der endnu ikke er helt oppe i gear, men som nok ikke kan forestille sig, at FCN kommer til at udgøre den store trussel i returkampen i Skt. Petersborg.
 

Spilforslag:
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål til odds 1.95
Sats på, at Zenit vinder kampen til odds 1.52 


Klik her for at spille på Champions League-kvalifikationen hos Unibet