Champions League: Optakt og spilforslag til Milan-Barcelona


Milan befinder sig i en god periode, men i Champions league kan klubben ikke bruge Balotelli, der allerede har spillet i turneringen med Manchester City. Bortset fra Super Mario har Allegri dog næsten hele truppen til rådighed, og mod Barcelona vil hjemmeholdet forsøge at skabe overraskelsen. Catalanerne kommer til San Siro for at fremvise det sædvanlige "tiki-taka", der, hvad enten man bryder sig om det eller ej, indtil videre har givet fænomenale resultater.


Seneste nyt fra omklædningsrummene

Allegri stiller i den normale 4-3-3-formation, selvom han nok bliver nødt til at lægge øre til et præsidentielt råd eller to om at gøre mere ud af at kontrollere Messi. El Shaarawy er blevet klar og vil være en del af den offensive trio sammen med Pazzini og sandsynligvis Boateng, der pt. er favorit til start-11'eren foran Niang. På midtbanen skal Montolivo forsøge at diktere tempoet og ved siden af ham de tro væbnere Ambrosini og Muntari (Flamini og Nocerino er ikke udtaget på grund af mindre skader). I forsvarskæden spiller det centrale par Mexes-Zapata med Abate til højre og Constant til venstre. I buret står Christian Abbiati.

Roura, der i øjeblikket er stedfortræder for Vilanova, som er under behandling i New York, har stort set også hele truppen til rådighed bortset fra Villa, der endnu ikke er blevet klar. Foran Victor Valdes i målet spiller Dani Alves, Piqué, Puyol og Jordi Alba. Trioen på midtbanen hedder Xavi-Busquets-Fabregas, mens Pedro, Messi og Iniesta ligger længere fremme.
 

Form

Milan har kun tabt én kamp (ude mod Roma før jul) siden hjemmebanenederlaget til Fiorentina i midten af november, der efterlod holdet i den nederste halvdel af Serie A. Stimen af gode resultater har bragt Rossoneri op på tredjepladsen side om side med Lazio. Barcelona gik en smule ned i tempo i begyndelsen af det nye år, men i de seneste par kampe er Blaugrana igen begyndt at score mange mål og spille godt. Messi er topscorer i La Liga med 35 mål. I Italien har Cavani, der pt. er topscorer, til sammenligning scoret 18.


Indbyrdes opgør

Sidste sæson mødte Milan og Barcelona hinanden fire gange. I gruppespillet af Champions League (2-2 på Camp Nou og 2-3 til Barcelona på San Siro) og i kvartfinalen, hvor det blev til 0-0 i Italien og 3-1 til værterne på Camp Nou i returkampen. Den seneste Milan-sejr går tilbage til gruppespillet i Champions League i 2004/05, da Rossoneri vandt 1-0 på mål af Shevchenko.


Dom

Barcelona er storfavorit med odds 1.45, selvom kampen spilles i Italien, men hvis Milan formår at spille lige så klogt som i kvartfinalen samme sted sidste år, kan odds 4.35 på uafgjort hurtigt vise sig generøst. Over 2.5 mål til odds 1.55 virker som et godt sats.


Klik her for at spille på aftenens kamp mellem Milan og Barcelona.