Champions League: Optakt og spilforslag til Porto-Malaga


Porto slås som næsten alle årene med Benfica om det portugisiske mesterskab, men vil se Champions League som en mulighed for at prøve sig selv af og lære sig selv at kende på den europæiske scene. Malaga har været en af de største overraskelser i gruppespillet. På trods af en sheik, der har tænkt sig at sælge frem for at købe, og lønudbetalinger, der udebliver og risikerer at føre til karantæne fra de europæiske tuerneringer næste sæson, har spanierne formået at dominere et vanskeligt gruppespil.Seneste nyt fra omklædningsrummene


Vitor Pereira fortsætter stilen fra Villas-Boas og præsenterer sit Porto-hold i en 4-3-3-formation. Der er tale om et colombiansk præget Porto-hold med de to offensive talenter Jackson Martinez (allerede oppe på 25 sæsonmål) og James Rodriguez. Sammen med Varela danner de angrebstrioen hos hjemmeholdet.


Pellegrini stiller som altid i sin 4-2-3-1'er med januarindkøbet Vitorino Antunes klar til Champions League-debut i den venstre side af forsvaret. Portillo, Isco og Joaquin udgør trioen bag ved argentinske Saviola. Malaga får selskab i Portugal af omkring 3.000 andalusiske tilhængere.

 
 

Form


Portugiserne er fortsat ubesejret i ligaen, og sæsonens eneste nederlag hidtil kom i Champions Leagues gruppespil (1-2 ude mod PSG). Holdet ligger i toppen i den bedste portugisiske række og er i rigtig god form netop nu.


Malaga har imponeret alt og alle i denne sæsons Champions League, hvor andaluserne sluttede over hold som Milan og Zenit. I ligaen kæmper man hårdt for også at komme i Champions League næste sæson, men indtil videre er det i Europa, at Pellegrinis udvalgte har gjort det bedst.


 

Indbyrdes opgør

 

De to hold har aldrig før mødt hinanden, men Porto har spillet to semifinaler mod spanske hold. I sæsonen 1993/94, da der kun blev spillet over én kamp, tabte portugiserne mod Barcelona på Camp Nou (0-3), og i triumfsæsonen 2003/04 slog man Deportivo La Coruña og endte i finalen, hvor det blev til en sejr over Monaco.


Malaga har kun tabt én af sine seneste 12 udekampe i Europa, og det var rent faktisk netop i Portugal. I sæsonen 2002/03 tabte spanierne således 0-1 til Boavista, hvorefter man røg ud på straffespark.


 

Dom


Hjemmeholdet er favorit med odds 1.77, men i denne sæson har Pellegrinis tropper allerede spillet uafgjort i Milano og i Skt. Petersborg samt vundet i Bruxelles mod Anderlecht. Odds 3.55 på uafgjort er derfor ganske interessant.


Spil på aftenens kamp mellem Porto og Malaga her.