Champions League: Optakt og spilforslag til Shakhtar Donetsk-Borussia Dortmund


I aften, onsdag, mødes de to hold, der måske har spillet det bedste fodbold i Champions Leagues gruppespil. Lucescu har dog mistet brasilieneren Willian til russiske Anzhi i vinterpausen, og her er tale om et stort tab for klubben fra Donetsk. Borussia Dortmund er allerede 15 point efter førerholdet Bayern i Bundesligaen og vil nu satse alt på succes i Champions League.


Seneste nyt fra omklædningsrummene


Lucescu stiller i en 4-2-3-1-formation, og i stedet for Willian spiller enten Ilsinho eller Douglas Costa. I angrebet spiller en vis Adriano, som alle danskere nu kender, mens det lille armenske fænomen Mkhitaryan ligger lige bag ved den enlige angriber. På midtbanen skal Hubshmann og Fernandinho forsøge at sætte en stopper for de frygtede tyske modløb.


Klopps tropper rejser til Ukraine med en 1-4-ydmygelse på hjemmebane mod HSV i kufferten. Resultatet skal dog ses i lyset af manglende stamspillere og udvisningen til Lewandowski efter blot en halv time. I Champions League er den polske angriber dog klar til at spille, og bag ved ham drøner landsmanden Blaszczykowski rundt i selskab med Götze og Reus. I forsvaret håber Klopp på i det mindste at kunne benytte sig af Schmelzer, der har været ude med en skade.


Form


Shakhtar er lidt af en ubekendt, eftersom turneringen i Ukraine stadig holder vinterpause. Lucescus drenge har vist en flot gang fodbold indtil december, men nu skal vi se, hvordan de kommer ud af vintersøvnen, og hvordan de håndterer tabet af Willian.


Dortmund kommer som sagt lige fra en lussing i den hjemlige turnering, men de gulsorte har i det hele taget haft to ansigter i denne sæson: Ét i Champions League, hvor holdet endte som ubesejret nummer ét i en gruppe med Real Madrid, Ajax og Manchester City - og ét i Bundesligaen, hvor spillerne af og til fremstår næsten viljeløse og mindre "intense", end tilfældet er i Europa.


Indbyrdes opgør


De to klubber stod over for hinanden i kvalifikationen til Champions League i 2001, og her vandt Dortmund begge kampe - henholdsvis 3-1 hjemme og 2-0 i Ukraine. Begge mandskaber har klaret sig flot i gruppespillet, selvom Shakhtar i sidste ende mistede førstepladsen til Juventus.


Dom


Det tegner til at blive en meget tæt kamp, hvor Shakhtar-sejren giver odds 2.70, mens Dortmund-gevinst kaster 2.60 af sig. Uafgjort får du 3.35 for. Efter de fire indkasserede mål mod Hamborg er det svært at forestille sig, at Dortmunds forsvar ikke tager sig sammen. Derfor satser vi på under 2.5 mål til odds 1.95.Klik her for at spille på kampen mellem Shakhtar Donetsk og Borussia Dortmund.